Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський про атаку 9 травня

Фото: Офіс президента

Росія 9 травня завдала по Україні масованого ракетного удару, оскільки Кремлю треба продемонструвати своєму суспільству хоч якусь “перемогу” після провалу окупаційних військ під Бахмутом, проте це йому також не вдалося.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка сьогодні перебуває у Києві.

– На мою особисту думку, треба РФ, її військово-політичному керівництву продавати щось своєму суспільству, бо жодних перемог немає, а ненажерливе суспільство там є, і ми бачимо, як вони підтримують ті чи інші радикальні дії і завжди радіють кількості смертей. Бахмут продати не вийшло, тому що не вийшло захопити.

Це була їхня остання, справді важлива операція до 9 травня. І хоч, на жаль, вже фактично немає самого міста (все зруйновано абсолютно), РФ може продавати це як перемогу. Тому перед 9 травня хотіли показати, що вони знову щось зруйнували. Але сьогодні у них не вийшло, – наголосив глава держави.

У ніч проти 9 травня за дві хвилі обстрілу України РФ випустила 25 крилатих ракет Калібр і Х-101/Х-555, 23 із яких знищено Силами протиповітряної оборони.

На щастя, ніхто не постраждав, є лише незначні пошкодження будівель через падіння уламків збитих ракет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-09 14:14:38