Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заводять гастролерів і не випускають жителів: Федоров про підготовку РФ до “виборів” у Мелітополі

Російські війська завозять до тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області гастролерів з території РФ, а також не випускають місцевих жителів з захопленого Кремлем міста. Там планують провести псевдовибори за допомогою московської “масовки”.

Про це заявив міський глава Мелітополя Іван Федоров. За його словами, минулорічний досвід псевдореферендуму показав, що жителі ігнорують псевдодемократію, яку влаштовують окупанти. Через це Росія вимушена залучати масовку з глибинок держави-агресора.

Мер Мелітополя зазначив, що російські війська маніпулюють можливостями виїзду з тимчасово окупованих територій України. Наразі частішають випадки, коли людей не випускають на виїзді з міста.

Зокрема, два тижні тому росіяни закрили один з найшвидших шляхів, за допомогою яких евакуювалися люди. Йдеться про рух через контрольно-пропускний пункт Колотилівка – Покровка. А Василівку взагалі закрили сім місяців тому.

За словами Федорова, тепер евакуація з Мелітополя через тимчасово окупований Крим за кордон стала схожою на лотерею. Росіяни пропускають одних людей на КПП, а інших розвертають назад, навіть власників російських паспортів.

Федоров запевняє, що необхідно якомога швидше виїжджати з окупованого Мелітополя Запорізької області. За його словами, це можна зробити безкоштовно після подання відповідної заяви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-05 17:56:17