Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Екскомандувач НАТО пояснив зволікання Заходу з відправкою F-16 Україні

Підготовка до тренувань українських пілотів на винищувачах F-16 уповільнюється, оскільки деякі країни бояться провокувати російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомив колишній Верховний командувач об’єднаних сил НАТО у Європі, американський генерал у відставці Філіп Брідлав в інтерв’ю Голосу Америки.

За його словами, багато країн, зокрема європейські союзники, вже готові розпочати навчання, однак  основне уповільнення цього процесу відбувається всередині Сполучених Штатів.

– Є стриманість щодо швидких дій через побоювання, що Путін може спричинити певні важливі події. Як я вже казав багато разів, ситуація з F-16 – це якраз той випадок, – сказав Брідлав.

Він зазначив, що у питанні надання Україні винищувачів, російська політика залякування Заходу показала хорошу ефективність і “хоч сухопутні війська Путіна підводять його на полі, путінська війна залякування, його війна щодо стримування Заходу має шалений успіх”.

– І це те, над чим він наполегливо працює. Це залякування призвело до стримування, і сповільнило такі речі, як надсилання F-16, – додав генерал.

Раніше заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Байден дав зелене світло для навчання пілотів ЗСУ на винищувачах F-16.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-09 10:17:08