Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

До 12 років в’язниці засуджено генерала і полковника РФ, відповідальних за підрив Північно-Кримського каналу

До 12 років тюрми засуджено генерал-майора Михайла Яснікова і полковника РФ Дмитра Маркова, які командували підривом Північно-Кримського каналу.

Як повідомили у пресцентрі Служби безпеки України, українськими фахівцями було зібрано доказову базу зазначених командирів російських військ, які причетні до знищення ключових об’єктів життєзабезпечення Херсонщини.

– Йдеться про заступника командувача Чорноморського флоту РФ з матеріально-технічного забезпечення генерал-майора Міхаїла Яснікова і командувача 11-ї окремої інженерної бригади полковника Дмітрія Маркова, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обидва посадовці безпосередньо командували захопленням Каховської ГЕС та підривом споруд Північно-Кримського каналу.

За даними слідства, саме Ясніков віддав наказ щодо незаконного захоплення об’єктів критичної інфраструктури, а Марков керував підривами.

Фото: СБУ

– Злочинні дії окупантів порушили водозабезпечення регіону, функціонування його зрошувальної системи, а також завдали значної шкоди довкіллю і матеріальних збитків Україні в особливо великих розмірах, – додається у повідомленні.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України та призначив їм 12 років тюрми.

У Службі безпеки додали, що оскільки обидва засуджені наразі перебувають на тимчасово окупованій території України, початок строку відбування покарання визначено з дня їх фактичного затримання.

Станом на зараз тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-23 17:42:50