Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Два кораблі відмовилися йти в порт Ізмаїл після атаки БПЛА, уряд хоче страхувати судна

Фото: Урядовий портал

Два судна, які минулої доби прямували до порту Ізмаїл, відмовилися швартуватися після атаки безпілотниками в ніч на середу на портову та промислову інфраструктуру Одеської області.

Про це повідомив представник Одеської залізниці на нараді під керівництвом заступника директора департаменту комерційної роботи АТ Укразалізниця Валерія Ткачова.

— Налагоджується робота з вивантаження зернових вантажів, але є певні проблеми… За добу два капітана відмовилися пришвартуватися у зв’язку з подіями, які були… всі про них знають, – сказав представник Одеської залізниці.

За даними додатка для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic, у порту Ізмаїл у четвер перебуває 117 суден, очікується 20 суден, 21 судно вирушає в найближчі 24 години.

У понеділок повідомлялося, що кількість суден у порту Ізмаїл зросла до 120 проти 109 минулого тижня. Протягом тижня кількість суден у порту становила 111-113.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Україна може почати страхування суден, які йтимуть зерновим коридором, за рахунок власного бюджету.

— Зараз ми в уряді обговорюємо і, переконаний, ухвалимо рішення про страхування суден і відповідних компаній, які йтимуть зерновим коридором, – відзначив прем’єр під час пресконференції.

Він додав, що Україна вже застрахувала судна, які здійснюють експорт та імпорт товарів через дунайські порти. Водночас, Шмигаль зауважив, що ризики щодо Чорного моря є очевидними, оскільки, якщо росіяни все ж вирішать затопити торгове судно, це “колосально ускладнить нашу роботу з партнерами щодо зернового коридору”.

Вночі 2 серпня російські війська атакували Одещину ударними безпілотниками. Під удар потрапили об’єкти портової та промислової інфраструктури Дунаю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-03 15:27:58