Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Данілов назвав заколот Пригожина спецоперацією Кремля, щоб виявити нелояльних генералів

Фото: Апарат РНБО

Заколот ватажка приватної військової компанії Вагнера Євгена Пригожина був насправді спецоперацією, погодженою з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, метою цього дійства Кремля було виявлення нелояльних генералів.

Данілова запитали, чому після заколоту не було покарано безпосередньо Євгена Пригожина, адже в країні з авторитарним режимом та диктатурою зазвичай такого не пробачають заколотникам.

– Сьогодні вже можна сказати, що це була спецоперація, погоджена з Путіним. Для виявлення тих генералів, які були не зовсім лояльно налаштовані саме до Путіна та його оточення, – сказав секретар РНБО.

Він зауважив, що вже є розуміння щодо кількості генералів, яких відсторонили від виконання своїх обов’язків, частина з них перебуває за ґратами.

Нагадаємо, 23 червня ватажок вагнерівців Євген Пригожин оголосив про похід на Москву. Бойовики без будь-якого спротиву зайшли у Ростов і кілька міст РФ, де люди їх зустрічали з квітами.

Похід терористичної організації на Москву зупинився за 200 км від столиці РФ, коли Пригожин домовився з кремлівським васалом Олександром Лукашенком про відведення військ.

На початку липня у ЗМІ почали писати про зникнення генерала Сергія Суровікіна, який не з’являвся на публіці після невдалого заколоту ПВК Вагнера у червні. Також стало відомо про звільнення генерала Івана Попова, який командував окупаційними військами на Півдні України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-08 19:23:22