Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гуменюк про виготовлені нові російські ракети

Російські ракети, виготовлені нашвидкоруч, залишаються високоточними снарядами і це не варто недооцінювати.

Про це сказала речниця Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини, коментуючи свіжозроблені Росією ракети, які вона вже встигла випустити по Україні.

— Навіть ракети виготовлені нашвидкоруч все ж є приладами високоточними і їхнє виготовлення дуже суттєво стандартизовано і відповідальність за їхню якість все ж передбачається висока. Зокрема й професіоналізм тих, хто їх виробляє, не можна недооцінювати, – сказала вона.

За словами Гуменюк, поки Росія може оновлювати свій запас ракет, наша протидія буде однаково страждати. Тому необхідно посилювати санкції, які не дозволять їм взагалі поновлювати свій ракетний потенціал, а навпаки зупинять це виробництво.

— І необхідно посилювати нашу протиповітряну оборону, щоб ми могли протидіяти безпосередньо причині цих ракетних атак. Тобто знищувати літаки ще до того, як вони зможуть запустити ракети, – додала вона.

За даними української розвідки, Росія щомісяця здатна випускати до 25 крилатих ракет Калібр, близько 35 крилатих ракет Х-101 та дві аеробалістичні ракети Кинджал.

У ГУР пояснили, що Москві вдалося налагодити виробництво ракетного озброєння, попри дію міжнародних санкцій. Про це свідчать уламки ракет, які ворог застосував під час атак на Україну.

Фото: Media Center Ukraine – Odesa

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-19 18:22:36