Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В інспекції США немає претензій до обліку озброєння та військової техніки в Україні – Міноборони

Фото: Генштаб ЗСУ

Інспекція США, відповідальна за лінію матеріально-технічної допомоги, засвідчила відсутність претензій з боку американської сторони до обліку озброєння та військової техніки, наданій Україні для захисту від повномасштабної російської агресії.

Про це заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов, відповідаючи на питання журналістів про нібито можливі випадки розкрадання озброєння, наданого партнерами та союзниками для ЗСУ.

Він запевняє, що артилерія, боєприпаси, системи протиповітряної оборони та бронетехніка в Україні підлягають облікуванню. За його словами, минулого року держава запровадила автоматизовану систему обліку та проходження військової техніки через логістику.

– За допомогою партнерів уведено програми LOGFAS і Каравай, які дозволяють за штрих-кодом і QR-кодом супроводжувати військову техніку до військової частини. У разі потреби можна приїхати туди та побачити, що там є, – стверджує заступник очільника Міноборони.

Водночас нещодавно США оголосили про надання Україні додаткових пакетів військової допомоги, спрямованих на довгострокову підтримку ЗСУ.

Заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх пояснила, шо Сполучені Штати Америки сфокусовані на допомозі Україні в довгостроковій перспективі для боротьби з російською армією, яка здійснила повномасштабне вторгнення.

Джерело: Міноборони

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-21 17:10:02