Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні ухвалили закони про цифрові речі та цифрові послуги

Верховна Рада України ухвалила два закони про цифрові речі та цифрові послуги. Про це заявив глава Мінцифри Михайло Федоров, який пояснив, що зміниться.

Так, ідеться про законопроєкти №6447 та №6576 – перший вводить поняття цифрова річ, а другий описує контент у мережі як цифрову річ та особливості надання цифрового контенту. По суті, тепер такий контент стане повноцінним активом, нехай і у віртуальному світі.

– Цифрові речі – це віртуальні активи та контент, які наявні виключно в цифровому просторі. Їхня цінність не втрачається під час передачі між людьми. Досі в Україні не було механізмів для регулювання такого ринку, – заявив Федоров.

Тепер українці будуть захищені на правовому рівні під час купівлі чи отримання цифрових речей. Це також допоможе розвинути економіку України та залучити інвестиції в країну, які допоможуть ЗСУ вибивати окупанта з нашої землі.

Законопроєкти визначають поняття цифрової речі – це може бути віртуальний актив (криптовалюта), цифровий контент (NFT), онлайнові облікові записи (приміром, акаунти з мільйонами підписників), гроші та цінні папери, які існують тільки в цифровому вигляді.

Цифровий світ в Україні продовжує поліпшуватися – наприклад, нещодавно в Дію повернули зміну місця проживання онлайн. Більше не потрібно ходити з текою документів по кабінетах – подати заявку можна за допомогою смартфона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 12:17:32