Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні пропонують штрафувати водіїв гучних транспортних засобів

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, яким пропонують запровадити штрафи та позбавляти водійських прав за їзду у разі порушення допустимого рівня шуму.

Відповідний законопроєкт №9564 зареєстровано 4 серпня. Пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП) новою нормою (ст. 121-4), яка передбачає адміністративну відповідальність за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням встановленого законодавством допустимого рівня шуму.

Згідно з законопроєктом, пропонуються встановити штраф за це правопорушення у фіксованому розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі близько 17 тис. грн).

У разі повторного правопорушення – 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 34 тис. грн) з можливим позбавленням права на керування транспортними засобами на термін від трьох до шести місяців.

– Нічого псувати людям нерви звуком, схожим на ворожі “мопеди” (так називають ударні дрони Shahed, – Ред.), особливо під час повітряної тривоги. У країні – війна. Всі водії мають розуміти, що такий шум може лякати громадян, впливаючи на їхній психологічний стан. Особливо – вночі, – зазначив очільник Донецької обласної ради Микола Лукашук.

Згідно з пояснювальною запискою, компетенцією розгляду справ за ст. 121-4 КУпАП наділятимуть поліцейських та судів (у разі повторного правопорушення).

Джерело: Верховна Рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-04 22:50:36