Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні дозволили виїзд за кордон ще одній категорії громадян

Фото: Держприкордонслужба

Військовозобов’язані українці, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час участі в антитерористичній операції (АТО), зможуть перетинати державний кордон України під час воєнного стану.

За даними Урядового порталу, відповідні зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України (постанова КМУ від 27.01.1995 № 57) внесено під час засідання Кабміну.

– Військова агресія РФ проти України розпочалася у 2014 році та була відновлена 24 лютого 2022 року повномасштабним вторгненням. Ми маємо уникнути несправедливого розділення як українських оборонців – учасників військових і спеціальних заходів, так і прав членів родин полеглих воїнів, – стверджує міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

В уряді пояснюють, що це рішення ухвалили для уникнення несправедливого обмеження прав членів родин людей, які загинули або зникли безвісти під час участі в АТО (з початку збройної агресії у 2014 році до 30 квітня 2018 року).

Джерело: Урядовий портал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 22:40:56