Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В Україні аграрії не відчувають дефіциту для зберігання зерна – нардеп Гайду

Українські аграрії не відчувають проблем зі зберіганням зерна, адже у 2022 році від партнерів було отримано рукави на зберігання 15 млн тонн зерна, а також спеціальне обладнання.

Про це заявив голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради Олександр Гайду.

— Нині браку місць для зберігання зерна ми не відчуваємо. Минулого року від наших партнерів українські аграрії безкоштовно отримали рукави для зберігання 15 млн тонн зерна, а також обладнання для навантаження та вивантаження цих зернових культур, – сказав Гайду.

За його словами, цього обладнання було достатньо, щоб можна було зберегти минулорічний урожай. Він додав, що з урахуванням того, як йдуть жнива, нестачі місць для зберігання не буде.

При цьому він додав, що якщо проблема з нестачею місць для зберігання зерна все ж таки виникне, то в Україні ще залишилися невикористані рукави для зберігання зернових з минулого року.

— У разі чого можна буде провести перерозподіл та забезпечити аграріїв необхідним обладнанням, – зауважив Гайду.

Тенденцію переходу українських фермерів із вирощування зернових на олійні культури він пояснив умінням наших аграріїв реагувати на проблеми ринку.

Гайду підкреслив, що хоча соя, соняшник та ріпак дають меншу врожайність, але тонна цих культур коштує дорожче. Таким чином, за обсягами буде продано менше культур, але отримано більше виторгу.

Джерело: Верховна Рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-31 16:50:43