Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В ГУР розповіли, чи спроможні росіяни до атак на кількох напрямках

В найближчі місяці російські військові будуть намагатися утримати захоплені території Херсонщини та Запоріжжя, а також вийти на кордони Луганської та Донецької областей.

За словами заступника начальника ГУР Міноборони України Вадима Скібіцького, найближчим часом у росіян не буде можливості втілити свої наміри.

Розвідка поки не бачить створення ворожих потужних ударних угруповань. У росіян є проблеми з комплектуванням, озброєнням і військовою технікою. Нові підрозділи, частини і з’єднання необхідно відповідним чином оснастити. А озброєння, яке знімають зі складів, арсеналів потребує ремонту та модернізації.

– Якщо є санкції, якщо не вистачає потужностей – а в Російської Федерації однозначно зараз не вистачає потужностей, навіть попри те, що вони перевели свою економіку на військові рейки – це зовсім інший масштаб, ніж це було в Радянському Союзі. Тому є проблеми, – наголосив Вадим Скібіцький.

За його словами, російський генштаб зараз намагається дуже швидко озброїти нові частини. Проте не виходить. Це можна побачити на прикладі тих підрозділів, які перекидають на територію Білорусі для проходження підготовки.

Представник ГУР Міноборони заявив, що нашій розвідчі достеменно відомо про плани створення нових корпусів, нових дивізій на території РФ. Проте величезною проблемою залишається оснащення сучасним озброєнням, а не тим, яке зберігається на складах після розвалу Радянського Союзу. І таке озброєння потребує дуже багато вкладень для приведення до нормального бою.

Раніше ГУР Міноборони перехопило телефонну розмову одного окупанта, який скаржився на невиплату зарплати за участь у війні в Україні.

Джерело: РБК-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-23 10:01:18