Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Входить до пулу пропагандистів Путіна: СБУ повідомила про підозру ще одному “воєнкору” РФ

Служба безпеки зібрала доказову базу на пропагандиста підсанкційних телеканалів Росія-1 та Росія-24, колаборанта Андрія Руденка, який публічно виправдовує збройну агресію РФ.

Про це повідомила СБУ.

Зазначається, що фігурант входить до так званого пулу журналістів президента РФ Володимира Путіна і регулярно вихваляє загарбницьку політику Кремля.

З початку повномасштабної війни Руденко виконує завдання Москви як “воєнкор” центральних телеканалів РФ у тимчасово окупованих районах Донецької області.

Там він готує сюжети і робить “прямі включення”, в яких намагається дискредитувати українських захисників, а також подає викривлену інформацію про ситуацію на східному фронті.

Крім того, на власному Telegram-каналі із загальною аудиторією понад 300 тис. користувачів пропагандист закликав до якнайшвидшого “приєднання” тимчасово окупованої частини України до складу РФ.

За даними слідства, Руденко ще у 2014 році, проживаючи у Донецьку, одним із перших підтримав окупацію міста. Тоді він активно висловлював власні прокремлівські погляди під час вуличних акцій та перед камерами росЗМІ.

– Згодом його включили до штату “спеціальних кореспондентів” кремлівського медіахолдингу ВДТРК, де він займався підготовкою замовних і постановочних сюжетів із тимчасово захопленого Донбасу. Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта на користь країни-агресора, – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Руденку про підозру за трьома статтями КК України:

  •  ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Оскільки зловмисник перебуває в Росії і на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-02 14:41:58