Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вихід з зернової угоди: Росія готує кораблі та авіацію для блокування районів Чорного моря

Після виходу Російської Федерації із Чорноморської зернової ініціативи, Збройні сили окупантів активізували бойову підготовку надводних сил та морської авіації Чорноморського флоту. 

Про це повідомляють у  Military Media Center.

Зокрема  російські військові відпрацьовують блокування морських районів, виявлення і знищення кораблів.

– Вочевидь, росіяни практикують ураження цивільних суден, що прямуватимуть до та з портів України. При цьому вони продовжують удосконалювати систему оборони Криму, зокрема Армянського та Перекопського напрямків, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Москва не продовжуватиме дію зернової угоди, яка завершилася 17 липня.

Пізніше Міноборони РФ заявило, що будь-яке судно, що прямує в бік українського порту, розглядатимуть як таке, що потенційно перевозить військовий вантаж.

Ввечері того ж дня президент України Володимир Зеленський заявив, що компанії, які володіють суднами, готові продовжувати постачання зерна, якщо Україна та Туреччина будуть забезпечувати прохід суден.

І вже в ніч проти 19 липня Росія цілеспрямовано випустила ракети по зернових терміналах портів Одеса та Чорноморськ. Руйнувань зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників Kernel, Viterra та CMA CGM Group.

21 липня у ЦРУ повідомили, що РФ може здійснити операцію під фальшивим прапором, атакувавши корабель у Чорному морі та звинувативши у всьому Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-26 15:11:17