Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Вибух біля Мелітополя 13 серпня 2023 міг знищити військову базу РФ – Федоров

У неділю, 13 серпня, неподалік від тимчасово окупованого Мелітополя (Запорізька область) пролунав потужний вибух, який міг знищити військову базу армії РФ.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону Єдині новини.

Вибух пролунав приблизно о 16:00 поблизу населеного пункту Радивонівка. Він був такої сили, що його чули мешканці як Мелітополя, так і Кирилівки (на відстані 70 км), Приазовського та Якимівки.

Мапа: Deep State

– Був один надпотужний вибух… поблизу села Радивонівка, це локація поблизу нашого Молочного лиману, – заявив Федоров.

Саме в районі Радивонівки окупанти ще рік тому облаштували військову базу в лісництві на березі лиману.

За попередніми даними, позиції військ РФ злетіли у повітря, і бази більше немає.

– Саме на цьому місці ворог розмістив свою військову базу, на якій тренував тих мобіків, яких привозили на запорізьку лінію фронту. Швидше за все цієї бази більше немає, тому що після того вибуху наші мешканці чули ще й детонацію, – наголосив Федоров.

За його словами, триває і “самоліквідація ворога”. Зокрема, на трасі від Мелітополя до Бердянська позавчора сталася ДТП за участі військової вантажівки Урал та автомобіля, який віз нафтопродукти для окупантів. Пролунав вибух, і траса перекрита впродовж останніх двох днів.

А поблизу села Роботине один із російських офіцерів змусив підлеглих перевдягатися в українську форму, щоб ввести наших військових в оману. Проте окупантів не розпізнали свої ж та накрили їх вогнем.

– Продовження було саме поблизу Мелітополя, коли цей офіцер почав ховатися від свого російського “правосуддя”. Коли за ним приїхали, він розстріляв двох поліцейських, а потім убили і його. Тож вони допомагають нашим героїчним військовим і самоліквідовуються, – додав Федоров.

Як відомо, зранку 14 серпня в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області було чути вибухи. У порту лунала сирена.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-14 12:58:33