Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Вбиті росією: молода жінка померла у власній хаті від ворожих снарядів

32-річна Анна Грицюк загинула 16 березня 2022 року в селі Скорінець, що на Чернігівщині. Цей населений пункт російським військам не вдалося окупувати, але він перебував під обстрілами…

Один із них відібрав життя Анни.

Мама загиблої, Лідія Грицюк, так пригадує події того дня: «Ми сиділи в хаті, було тихо. Я не чула жодного пострілу, пам’ятаю тільки сильний тріск. Виявилося, два снаряди попали в зал, третій не долетів шість метрів до будинку. Хату розвалило: залу немає взагалі, а спальня, де була Аня з онуком Микиткою… Там дві стіни встояли, це і врятувала малого. Кухня менше постраждала».

Синові Анни на той час було 10 років.

Коли Лідія оговталася від першого шоку, то погукала онука. Він відізвався. Потім крізь пил побачила, що її донька сидить на ліжку біля вцілілої стіни. Лідія підповзла до неї, але Анна вже помирала. Згодом судмедексперт напише, що смерть настала через осколкове поранення грудної клітки з потраплянням у серце.

Анна була родом зі села Скорінець. Після школи поїхала до Чернігова вчитися у професійно-технічному училищі на майстриню з ремонту будівель. У студентські роки грала в теніс і здобувала спортивні успіхи. На одному з обласних змагань посіла третє місце.

За спеціальністю Анна не працювала. Влаштувалася на роботу продавчинею в магазині. Потім була баристкою у Чернігові. У селі працювала у місцевого заготівельника капусти.

Після початку повномасштабної війни Анна зі сином, мамою та сестрою перейшли до будинку тітки. Він був більшим і здавався надійнішим. Крім того, там була грубка, де родина могла грітися, адже газу та електроенергії в селі не було – снаряди пошкодили комунікації.

Ввечері перед трагедією Анна розповіла мамі, що бачила над хатою дрон. А на ранок російські війська вистрелили в їхній будинок, де були лише цивільні.

«Аня в мене жвава, активна була. Вона й виду не показувала, що їй страшно через обстріли. І господарство порала, і готувала. І навіть до дядька бігала їжі віднести, а воно ж кругом стріляло», – розповіла Лідія Грицюк.

Тіло Анни спочатку прикопали на городі, а 6 травня 2022 року перепоховали на місцевому кладовищі.

В Анни Грицюк залишилися син, сестра та мама.

Опіку над Микиткою взяла його бабуся Лідія.

 

Меморіал: вбиті росією

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Джерело: mynizhyn.com
2023-08-12 10:00:32