Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Ліверпулі відкрили пам’ятник Монумент миру в Україні напередодні Євробачення 2023

У Ліверпулі відкрили Монумент миру в Україні – пам’ятник презентували на тлі Єврофестивалю, що триває з 1 по 14 травня. Це одна з 19 інсталяцій на заході.

Пам’ятник створений як символ надії для України – він майже 5-метровий, і зображує чоловіка з книгою, на якій сидить голуб з українським прапором.

Інсталяцію відкрили у вівторок 2 травня в колишньому дитячому будинку під назвою Strawberry Field, який став знаменитим завдяки пісні Бітлз. Вона радуватиме гостей у садах Армії порятунку, де Джон Леннон грав у дитинстві. Через деякий час її перевезуть в Україну, де вона стане повноцінним пам’ятником.

– Український монумент миру запрошує наших гостей виступити на захист миру, ким би вони не були, де б вони не перебували, – заявила директор місії Strawberry Field Кеті Версфельд.

Примітно, що статуя була створена 16-річним мексиканцем Осбелітом Гарсія-Моралесом, який зробив її в рамках замовлення від коаліції художників у 2022 році.

Раніше для Євробачення 2023 встановили вже кілька надувних солов’їв для однієї з найбільших інсталяцій Єврофестивалю. Йдеться про проєкт Soloveiko Songbirds, де 12 надувних птахів мають різне “оперення” та звучання, відображаючи українську культуру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-03 08:54:34