Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Знижує ризик розвитку раку на 20%: вчені запевняють – треба їсти цей овоч

Науковці підтвердили, що вживання моркви зменшує ризик розвитку раку.

Група нутриціологів з Університету Ньюкасла (Великобританія) провела обширне дослідження.

Дослідження користі моркви

Вони проаналізували ретроспективні та прогностичні дослідження, враховуючи дані про понад 4,7 млн пацієнтів.

Зараз дивляться

Особливо вчені приділили увагу фітохімічним речовинам, наприклад поліацетилени, які містяться в моркві. Саме вони відомі своєю протираковою дією.

Дослідження підтвердило – ці речовини, разом із альфа- і бета-каротинами, грають ключову роль у зниженні ризику раку.

Боротьба з раком

Результати вказують – вживання 400 г моркви на тиждень може знизити ризик раку приблизно на 20%.

Рак можна попередити, навіть якщо тижневий раціон включає лише одну порцію моркви. Імовірність появи онкохворби у цьому випадку зменшується на 4%.

Один з авторів дослідження Чарльз Оджобор підкреслив, що позитивний ефект виявився стійким і не залежав від типу раку чи географічного регіону.

Джерело: Critical Reviews in Food Science and Nutrition

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-03 10:24:30