Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Запіканка з кабачків: рецепт та необхідні інгредієнти

Як правило, влітку хочеться готувати максимально прості й легкі страви. Як щодо запіканки з кабачків?! Шеф Євген Клопотенко вважає, що це ідеальний варіант для обіду або вечері.

До того ж, як зазначають дієтологи, кабачки – це корисний продукт харчування.

Завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів, антиоксидантів та харчових волокон, кабачки сприяють зміцненню імунної системи, підтримці здоров’я серця, поліпшенню травлення та запобіганню багатьом захворюванням.

Як приготувати смачнку кабачкову запіканку – читайте в матеріалі.

Запіканка з кабачків: рецепт

Смак страви тільки покращиться, якщо додати печериці чи гливи.

Інгредієнти

  • 2 середніх кабачка
  • 200 мл томатного соку
  • 100 г твердого сиру
  • 20 г вершкового масла
  • сіль і перець до смаку

Приготування:

  1. Візьміть 2 середніх кабачка та розріжте вздовж на пластинки товщиною приблизно 2-3 мм.
  2. Твердий сир натріть на великій тертці.
  3. Ємність, в якій будете запікати кабачки із томатним соком, змастіть вершковим маслом.
  4. Викладіть на дно ємності шар з кабачків. Кожен шар кабачків трохи соліть.
  5. Посипайте натертим сиром, потім знову шар кабачків. Чергуйте шари.
  6. Зверху залийте майбутню запіканку томатним соком та посипте сиром. Відправте запікатися в духовку на 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Джерело: Евгений Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 19:51:59