Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЄС збереться на саміт 1 лютого 2024

У понеділок, 18 грудня, голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що 1 лютого 2024 року ЄС проведе спеціальний саміт, на якому планує обговорити виділення Україні 50 млрд додаткової допомоги на чотирирічний термін.

Про це він сказав на пресконференції у Брюсселі.

Він зазначив, що на саміті лідери ЄС обговорять середньостроковий перегляд бюджету Євросоюзу, зокрема й виділення багаторічної допомоги Україні.

Зараз дивляться

– У четвер і п’ятницю ми зрозуміли, що нам потрібно трохи більше часу з Угорщиною, щоб ухвалити рішення одноголосно, що необхідно для укладення угоди про перегляд Багаторічної фінансової програми, – сказав Мішель на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо.

Голова Євроради повідомив, що, окрім фінансування України, 27 країн-членів ЄС також мають пропозиції щодо надання більшої фінансової підтримки для розв’язання проблем міграції, подолання наслідків стихійних лих, а також для безпеки та оборони.

Чому затягується виділення Україні €50 млрд

Вже деякий час Євросоюз не може погодити виділення макрофінансової допомоги Україні на 50 млрд євро до 2027 року, тому що Угорщина виступила проти.

Пізніше прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що готовий зняти вето з допомоги Україні, на якщо Євросоюз розморозить призначені для Будапешта €30 млрд.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-18 17:45:58