Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Японські харчові добавки для зниження рівня холестерину виявилися смертельно небезпечними

Як повідомив сьогодні, 2 квітня, представник міністерства охорони здоров’я Японії, харчові добавки, призначені для зниження рівня холестерину, стали причиною щонайменше 157 госпіталізацій. Препарати також потенційно пов’язують із п’ятьма летальними випадками.

Червоний дріжджовий рис

Зазначається, що прес-секретар компанії-виробника Kobayashi Pharmaceutical підтвердила останні випадки госпіталізації, не вдаючись у подробиці.

Як стало відомо, йдеться про продукти компанії, що містять бені кодзі – це червоний дріжджовий рис, ферментований цвіллю. Протягом століть його використовували в продуктах харчування, алкогольних напоях і народних ліках по всій Східній Азії.

Зараз дивляться

Проблеми з нирками

22 березня Kobayashi Pharmaceutical оголосила, що відкликає три види безрецептурних таблеток, що містять бені кодзі, після того як клієнти повідомили про проблеми з нирками.

У компанії заявили, що на одному із заводів було виявлено потенційно токсичну кислоту, що виробляється цвіллю.

Скандал і теорії змови

Скандал домінував у заголовках японських газет і був популярною темою в соціальних мережах, де з’явилися дезінформаційні повідомлення і теорії змови.

Kobayashi Pharmaceutical – всесвітньо відома компанія, що пропонує широкий асортимент продукції, пов’язаної зі здоров’ям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-02 14:43:03