Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Які страви корисно їсти на обід?

Які страви корисно їсти на обід?

В середині дня організму потрібна енергія для підтримки активності та концентрації уваги. Правильний обід не лише забезпечує нас корисними речовинами, але й допомагає уникнути переїдання та підтримувати чудове самопочуття. Тож важливо обирати страви, які поєднують білки, здорові жири та складні вуглеводи. Де замовити комбо обіди у Львові, та які страви обирати для прийому їжі всередині дня, поговоримо в нашій статті.

Чому важливо вибирати корисні страви для обіду?

Вибір страв під час обіду відіграє важливу роль у нашому фізичному та розумовому стані протягом дня. Якщо обід містить велику кількість жирів чи рафінованих вуглеводів, після їжі ви, скоріш за все, відчуватимете втому, важкість у шлунку та навіть сонливість. Водночас збалансований обід із правильним набором поживних речовин здатний покращити настрій, підвищити працездатність та підтримати імунітет.

Правильний обід має:

– забезпечити організм енергією до вечора;

– містити оптимальну пропорцію білків, вуглеводів та жирів;

– бути багатим на клітковину, вітаміни, мінерали.

Добірка корисних страв для обіду:

– Салат із куркою. Такий обід поєднує в собі білок та овочі, які є джерелом клітковини та вітамінів. Забезпечать відчуття ситості на довгий час.

– Паста з морепродуктами — це не тільки смачна, але й корисна страва, багата на білки, омега-3 жирні кислоти, вітаміни та мікроелементи. Морепродукти, такі як креветки, мідії або кальмари, допомагають підтримувати здоров'я серця, покращують функцію мозку та сприяють зміцненню імунітету. У поєднанні з пастою з цільнозернового борошна, страва забезпечує організм енергією, необхідною для продуктивної діяльності, а також містить корисну клітковину, яка підтримує травлення.

– Цільнозерновий булгур або кіноа з овочами та бобовими. Страви з круп, як-от булгур чи кіноа, багаті на складні вуглеводи, які повільно вивільняють енергію, а також містять велику кількість клітковини. Запечена риба з овочами. Риба, особливо жирна (лосось, скумбрія), є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які підтримують роботу серця і мозку. Овочі на гарнір, запечені чи свіжі, доповнять страву клітковиною та вітамінами.

– Овочевий суп. Легкий овочевий суп із додаванням кіноа чи сочевиці стане хорошим варіантом для тих, хто шукає легкий, але поживний обід.

– Омлет з овочами. Яйця є багатим джерелом білка, вітаміну D та корисних жирів. Додавши до омлету шпинат, помідори, перець або броколі, ви отримаєте повноцінну та корисну страву.

Якщо ви бажаєте корисно й смачно харчуватися навіть в шаленому ритмі сучасного життя, поцікавтеся здоровими опціями доставки їжі. Наприклад, в ресторані Tomatina ви можете замовити комбо обіди, салати пасти та багато іншого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тож не забувайте про збалансоване харчування та дбайте про себе щодня!

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
30.01.2025