Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Які страви корисно їсти на обід?

Які страви корисно їсти на обід?

В середині дня організму потрібна енергія для підтримки активності та концентрації уваги. Правильний обід не лише забезпечує нас корисними речовинами, але й допомагає уникнути переїдання та підтримувати чудове самопочуття. Тож важливо обирати страви, які поєднують білки, здорові жири та складні вуглеводи. Де замовити комбо обіди у Львові, та які страви обирати для прийому їжі всередині дня, поговоримо в нашій статті.

Чому важливо вибирати корисні страви для обіду?

Вибір страв під час обіду відіграє важливу роль у нашому фізичному та розумовому стані протягом дня. Якщо обід містить велику кількість жирів чи рафінованих вуглеводів, після їжі ви, скоріш за все, відчуватимете втому, важкість у шлунку та навіть сонливість. Водночас збалансований обід із правильним набором поживних речовин здатний покращити настрій, підвищити працездатність та підтримати імунітет.

Правильний обід має:

– забезпечити організм енергією до вечора;

– містити оптимальну пропорцію білків, вуглеводів та жирів;

– бути багатим на клітковину, вітаміни, мінерали.

Добірка корисних страв для обіду:

– Салат із куркою. Такий обід поєднує в собі білок та овочі, які є джерелом клітковини та вітамінів. Забезпечать відчуття ситості на довгий час.

– Паста з морепродуктами — це не тільки смачна, але й корисна страва, багата на білки, омега-3 жирні кислоти, вітаміни та мікроелементи. Морепродукти, такі як креветки, мідії або кальмари, допомагають підтримувати здоров'я серця, покращують функцію мозку та сприяють зміцненню імунітету. У поєднанні з пастою з цільнозернового борошна, страва забезпечує організм енергією, необхідною для продуктивної діяльності, а також містить корисну клітковину, яка підтримує травлення.

– Цільнозерновий булгур або кіноа з овочами та бобовими. Страви з круп, як-от булгур чи кіноа, багаті на складні вуглеводи, які повільно вивільняють енергію, а також містять велику кількість клітковини. Запечена риба з овочами. Риба, особливо жирна (лосось, скумбрія), є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які підтримують роботу серця і мозку. Овочі на гарнір, запечені чи свіжі, доповнять страву клітковиною та вітамінами.

– Овочевий суп. Легкий овочевий суп із додаванням кіноа чи сочевиці стане хорошим варіантом для тих, хто шукає легкий, але поживний обід.

– Омлет з овочами. Яйця є багатим джерелом білка, вітаміну D та корисних жирів. Додавши до омлету шпинат, помідори, перець або броколі, ви отримаєте повноцінну та корисну страву.

Якщо ви бажаєте корисно й смачно харчуватися навіть в шаленому ритмі сучасного життя, поцікавтеся здоровими опціями доставки їжі. Наприклад, в ресторані Tomatina ви можете замовити комбо обіди, салати пасти та багато іншого.

Тож не забувайте про збалансоване харчування та дбайте про себе щодня!

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
30.01.2025