Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зварити узвар – класичний рецепт приготування

Українська кухня захоплює своєю різноманітністю та смаковим багатством, а одним із традиційних напоїв, який не лише освіжає, а й підкреслює українську культуру, є узвар. Цей напій, приготований із варених сухофруктів, не тільки зачаровує своїм ароматом, але й збагачує організм корисними речовинами.

З давніх-давен узвар готують до різних свят. Він символізує щедрість та плодючість, тому мати узвар на святковому столі вважається добрим знаком.

Отже, ділимося рецептом класичного узвару з сушки, який можна легко і просто приготувати в домашніх умовах.

Зараз дивляться

Як правильно варити узвар

Інгредієнти:

  • сушені яблука та груші – 300 г
  • сухофрукти до смаку (родзинки, курага, чорнослив) – 200 г
  • вода – 3 л
  • мед – 100 г

Приготування:

  1. Сушені яблука та груші гарно промиваємо холодною водою декілька разів і залишаємо на 10 хвилин.
  2. Сухофрукти також миємо, нарізаємо.
  3. В каструлю вливаємо 3 л води, перекладаємо сушені яблука та груші та варимо, після закипання води, 5 хвилин.
  4. Викладаємо у каструлю інші підготовлені сухофрукти та мед і готуємо ще близько 5 хвилин.
  5. Каструлю з узваром знімаємо з плити, накриваємо кришкою. Даємо узвару настоятися не менше 5-7 годин.
  6. Узвар проціджуємо і подаємо до столу.

У чому відмінність узвару від компоту

Узвар відрізняється особливим, насиченим смаком. Основними інгредієнтами узвару, не відміну від компоту, є сухофрукти. Варять узвар менше часу, ніж компот і обов’язковою настоюють тривалий час. Підсолоджують узвар зазвичай медом, в той час, як в компот додають цукор.

Узвар чудово доповнює святковий стіл і нагадує нам про багатий кулінарний досвід наших предків. Готуймо разом і все буде смачно.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 15:30:03