Як зварити кутю на Святвечір 2024 – покроковий рецепт
Як приготувати смачну та корисну різдвяну кутю – читайте на Фактах ICTV.
Кутя: як приготувати
Інгредієнти:
- 175 г пшениці
- 50 г маку
- 150 г очищених волоських горіхів
- 75 г лохини сушеної
- 100 г журавлини сушеної
Приготування:
Зараз дивляться
1. Пшеницю добре промити водою, потім варити на повільному вогні у великій кількості води приблизно 45 хв. Зерна повинні стати м’якими, з легкої твердістю в середині. Відкинути готову пшеницю на сито.
2. Разом з пшеницею ставимо на маленький вогонь промитий мак на приблизно 30 хв, поки зерна не почнуть показувати білий корінчик. Потім даємо охолонути і перетираємо в ступці в пасту. Якщо немає ступки, скористайтеся блендером.
3. Лохину і журавлину заливаємо окропом на хвилину і потім відкидаємо на сито.
4. Горіхи для кращого смаку краще підсмажити до рум’яності в духовці.
5. У великій мисці змішати відварну пшеницю, горіхи, пасту з маку, лохину і журавлину, додати за смаком мед або узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.
Приємного апетиту! І затишного Різдва!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 11:10:17