Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зробити шоколадну помадку – рецепт покроково

Домашня випічка є, а шоколаду для помадки немає? Ділимося рецептом приготування шоколадної помадки з какао. Використовувати її можна для покриття тортів, пирогів, кексів, тістечок, пончиків та булочок.

За цим рецептом вона виходить просто розкішна, з чарівним ароматом та неперевершеним смаком шоколаду.

Щоб зробити шоколадну помадку, нам знадобляться доступні кожному інгредієнти: какао-порошок, крохмаль, цукор та молоко.

Зараз дивляться

Шоколадна помадка: рецепт

Щоб відтінити солодкий смак, у кінці приготування можна додати 1 ч. л. соку лимона.

Інгредієнти:

  • какао – 3 ст. л.
  • молоко або вершки (не жирні) – 100 мл
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • цукор – 5 ст. л.
  • ваніль – дрібка
  • вершкове масло – 50 г або олія рафінована – 2 ст. л.

Як приготувати шоколадну помадку:

  1. У невеликій каструльці гарно змішуємо какао, цукор, крохмаль і ваніль.
  2. Потім вливаємо тепле молоко або вершки, перемішуємо.
  3. Вливаємо розтоплене вершкове масло або олію, ще раз перемішуємо.
  4. Ставимо каструлю на вогонь і готуємо, постійно помішуючи, до загустіння.
  5. Шоколадна помадка готова. Прикрашаємо кондитерські вироби обов’язково теплою помадкою.

У готову шоколадну пасту можна додати підсмажені подрібнені горіхи та цукати і намащувати її на хліб або печиво.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-31 17:54:31