Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як засолити ікру щуки: простий рецепт в домашніх умовах


Ікра щуки – делікатес, відомий не лише своїм ніжним смаком, а й поживністю та користю. Вона багата на білки, які легко засвоюються, а також містить вітаміни та мікроелементи, які позитивно впливають на організм.

Завдяки значному вмісту йоду, щуча ікра підтримує здоров’я щитоподібної залози та допомагає підвищити імунітет. До того ж Омега-3 кислоти сприяють очищенню судин і зниженню рівня холестерину.

Однак варто пам’ятати, що ікра не рекомендується для дітей до 3-5 років, і важливо правильно приготувати її, щоб уникнути ризику паразитів.

Отже, усе про те, як засолити ікру щуки, щоб вона зберегла всі корисні властивості й була безпечною для вживання – читайте в матеріалі.

Як засолити ікру щуки в домашніх умовах

Підготовка ікри вимагає терпіння та уваги. Спочатку потрібно акуратно витягнути ікру з мішечків, які містяться в рибі, і ретельно промити її, щоб видалити залишки крові.

Існує кілька способів очищення ікри від плівок:

  • М’ясорубка – можна пропустити ікру через м’ясорубку, але якщо ножі тупі, плівка намотуватиметься на них. У такому разі доведеться очищати ікру вручну.
  • Міксер – використовуємо міксер на низькій швидкості, щоб плівка намоталася на віночки.
  • Терка – можна використати терку з великими отворами, щоб плівка залишилася на ній.
  • Сито – найзручніший спосіб, що дозволяє відділити ікру від плівок, залишивши ікру у чистому вигляді.

Ікра щуки: рецепт

Засолена в домашніх умовах ікра щуки стане чудовим доповненням до різноманітних страв або ж можна просто намастити її на свіжий хліб.

Інгредієнти:

  • ікра щуки – 500 г
  • сіль – 2 ст. л.
  • олія – 100 мл

Приготування:

  1. Помістіть очищену ікру в миску та додайте сіль. Перемішайте ікру виделкою.
  2. Влийте в ікру 2/3 олії та знову перемішайте.
  3. Розкладіть ікру в невеликі стерилізовані баночки. Зверху влийте олію, що залишилася. Це робимо для кращого зберігання.
  4. Закрийте баночки з щучою ікрою кришками та залиште в холодильнику на 5 днів. Після цього ікра буде готова до вживання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-13 18:18:00