Як запекти гарбуз: способи запікання шматочками та цілком
Гарбуз – це справжній суперфуд, який може збагатити раціон корисними речовинами та стати смачною основою для багатьох страв. Прості способи запікання гарбуза в духовці – читайте нижче.
Як запекти гарбуз в духовці шматочками
Інгредієнти:
- гарбуз зі шкіркою – 1 кг
- вода – 50 мл
- додатково: пергаментний папір або фольга
Приготування:
Зараз дивляться
- Гарбуз промиваємо холодною водою і нарізаємо середнього розміру шматочками.
- Деко для запікання застеляємо пергаментним папером або фольгою.
- Викладаємо на деко шматочки гарбуза та збризкуємо водою.
- Запікаємо у духовці за 180-190 °C близько 30 хвилин.
- Готові шматочки зарбуза почистити від шкірки і використовувати до смаку.
Перед запіканням шматочки гарбуза можна полити рідким медом та посипати меленою корицею – вийде корисний десерт.
Якщо перед запіканням шматочки гарбуза перемішати з сумішшю спецій (соль, мелений перець, паприка, прованські трави тощо), полити оливковою олією та посипати тертим сиром – отримаємо чудову закуску.
Як запекти гарбуз у духовці цілим
Інгредієнти:
- гарбуз – 1 шт. (1,5 кг)
- вода – 100 мл
- олія – 2 ст. л.
- додатково: фольга
Приготування:
- Гарбуз гарно промити, вирізати з гарбуза “кришечку”, почистити його від насіння.
- В середину гарбуза вилити воду, а зовні гарбуз змастити олією.
- Завернути гарбуза в фольгу і помістити на деко.
- Випікати у духовці за 200 °C близько 1 години 20 хвилин. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу необхідно зняти.
Перед запіканням середину гарбуза можна посипати сіллю з прованськими травами – для закусочного варіанту, або цукром (медом) – для десерту.
Що приготувати з гарбуза
Гарбуз – надзвичайно універсальний продукт, тому з нього можна приготувати безліч апетитних перших страв та других страв, закусок, салатів, випічки і десертів.
Збагатіть та урізноманітніть свій раціон, готуючи корисні та смачні страви з гарбуза:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-08 16:18:21