Як замінити оцет лимонною кислотою: варіанти та пропорції
Ми знаємо, як замінити оцет лимонною кислотою. Цей прості лайфхаки допоможуть і ви будете приємно здивовані результатом.
Як замінити оцет лимонною кислотою в консервації
Лимонна кислота – справжній скарб на кухні, особливо для тих, хто полюбляє займатися консервацією. Вона не тільки може замінити оцет, але й надає заготівлі оригінальний приємний смак і аромат.
До того ж лимонна кислота допомагає зберігати продукти тривалий час, що ідеально підходить для зимових запасів.
Зараз дивляться
Лимонна кислота стане у пригоді, коли потрібно консервувати огірки, помідори, кабачки, або навіть варення, джеми та компоти з фруктів і ягід. Вона допомагає не тільки зберегти, але й підсилити смак, а також зберегти яскравий колір овочів та фруктів.
Як замінити оцет лимонною кислотою: пропорції на літрові банки
- Для консервованих у літрових банках огірків господині використовують 1/2 та 1/4 ч. л. лимонної кислоти. Це залежить від ваших смакових уподобань.
- Для помідорів достатньо буде 1/4 ч. л. лимонної кислоти.
- В овочеве асорті господині кладуть від близько 1/3 ч. л. лимонної кислоти чи до смаку. Це залежить від підібраних овочів та власного смаку господині.
Як перевести оцет у лимонну кислоту: співвідношення
- За загальним правилом, 10 мл оцту 9% можна замінити 1 г лимонної кислоти.
- 1 ч. л. лимонної кислоти на 14 ст. л. води – це замінник 9% оцту.
- 1 ст. л. лимонної кислоти на 2 ст. л. води – це замінник 70% оцтової есенції.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 19:41:08