Україна і світ
Як замаринувати перець халапеньйо: рецепт пікантної закуски
Перець халапеньйо маринований – це чудовий спосіб додати трохи гостроти та смаку будь-яким улюбленим стравам. Якщо ви любите гострі інгредієнти, цей рецепт стане вашим улюбленим!
Маринований перець, такий гостренький та пікантний, чудово підходить для багатьох страв, від бургерів і салатів до піци і тако.
Перець халапеньйо маринований: рецепт
Можна варіювати рівень гостроти, експериментуючи з різними видами перцю чи додаючи більше цукру для м’якшого смаку.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- халапеньйо – 14-16 шт.
- часник – 3 зубки
- вода – 240 мл
- винний оцет білий – 240 мл
- цукор – 4-5 ст. л.
- сіль кам’яна не йодована – 2 ст. л.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Завжди з гострим перцем треба працювати в рукавичках, навіть просто промиваючи його.
Маринований перець халапеньйо покроково:
- Перець миємо та зрізаємо хвостики. Нарізаємо халапеньйо кружальцями.
- Для маринаду каструлю викладаємо дрібно нарізаний часник. Вливаємо 240 мл води, додаємо цукор, сіль та винний оцет. Доводимо маринад до кипіння і варимо 1 хвилину.
- Нарізаний перець викладаємо у маринад і варимо, натискаючи дерев’яною ложкою чи лопаткою, щоб він повністю занурився в рідину до закипання. Потім відразу знімаємо з вогню.
- Перець халапеньйо залишаємо маринуватися, накривши каструлю кришкою, на 15 хвилин.
- Перекладаємо перець у чисті банки та заливаємо маринадом. Даємо охолонути, накриваємо кришкою і поміщаємо у холодильник на зберігання.
Перець халапеньйо маринований можна зберігати в холодильнику близько 3 місяців.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 12:14:13