Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як сушити м’ясо в сушарці правильно: смачний рецепт та поради


Сушене м’ясо – чудова закуска, яка до вподоби багатьом. Зараз у магазинах можна знайти безліч варіантів сушеного м’яса, але ціни часто “кусаються”. До того ж не завжди можна бути впевненим у якості такого продукту.

А ось домашнє сушене м’ясо – це не тільки дешевше, а й завжди смачніше та натуральніше.

Тому сьогодні розкажемо, як сушити м’ясо в сушарці. Процес сушіння простий і не потребує багато зусиль, тільки час, адже сушарка все робить сама!

Зараз дивляться

Як сушити м’ясо в сушарці

Для сушіння підходить різне м’ясо: яловичина, свинина, курка, індичка чи й навіть дичина.

Головне, щоб м’ясо було свіже та нежирне, адже жир при сушінні може окислюватися, що зіпсує смак готового продукту.

Наріжте м’ясо тонкими слайсами (приблизно 5 мм завтовшки). Щоб нарізання було легким, попередньо покладіть м’ясо в морозильник на 2 години.

Після нарізки м’ясо потрібно замаринувати. Для маринаду можна використовувати ваші улюблені спеції, сіль, перець, соєвий соус, цукор, соус теріякі та інші продукти до вашого смаку. Залиште м’ясо в маринаді на ніч чи добу, щоб воно ввібрало всі аромати. Маринуйте його в холодильнику, попередньо накривши посуд для зберігання кришкою чи харчовою плівкою.

Як правильно сушити м’ясо в сушарці

  • Мариноване м’ясо викладаємо на друшляк, щоб прибрати зайву рідину. Залишаємо на 5-10 хвилин.
  • Потім розкладаємо шматочки м’яса на піддони сушарки в один шар так, щоб шматочки не накладалися один на одний.

Час сушіння залежить від типу м’яса:

  • Курку та індичку зазвичай сушать 6-8 годин за 70 °C.
  • Свинині буде достатньо 7-8 годин за тієї ж температури.
  • Яловичині треба не менше 8-10 годин за 70 °C.
  • Дичину варто сушити не менше 10 годин за 70 °C.

Як визначити готовність сушеного м’яса

Правильно висушене м’ясо має бути твердим, як чипси, але водночас легко ламатися. Якщо м’ясо ламається складно – сушіння варто продовжити. Важливо – сушене м’ясо не повинно мати залишків вологи, адже це скоротить термін його зберігання.

Після завершення сушіння дайте м’ясу повністю охолонути. Зберігайте його у герметичному контейнері чи скляній тарі з кришкою в сухому темному місці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Правильно висушене м’ясо може зберігатися декілька місяців, зберігаючи свої смакові якості.

До речі, сушене м’ясо – це не лише смачний перекус, а й чудовий додаток до різноманітних страв, від салатів до супів. Приготуйте його вдома, і ви завжди будете мати під рукою смачний і натуральний продукт. Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 18:24:20