Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як продовжити термін придатності молочних продуктів

Сир, кисломолочний сир і йогурт – важлива частина раціону, завдяки якій організм отримує необхідні білки, вітаміни та мінерали. Вони відрізняються обмеженим терміном придатності та можуть швидко псуватися.

Правильне зберігання молочних продуктів у холодильнику

Температура в пристрої має бути близько 1-4°C. Це оптимальний діапазон, за якого сповільнюється ріст бактерій, що провокує псування продуктів. Регулярно перевіряйте температурний режим, щоби холодильник Whirlpool та інших брендів правильно функціонував. Завдяки цьому можна довше зберігати свіжість їжі.

Розміщення їжі також впливає на її термін придатності. Наприклад, молоко і вершки краще зберігати на нижній полиці або в задній частині техніки, де температура найбільш стабільна. Не рекомендується залишати їх на дверцятах. Це можна пояснити тим, що часте відкриття пристрою провокує коливання температури.

Зараз дивляться

Йогурт і сметану залишайте на середній або нижній полиці в герметичних контейнерах. Так ви мінімізуєте їхній контакт із повітрям.

Сири загортайте в спеціальний папір або зберігайте в тарі з кришкою. Брі або камамбер можна залишати на верхній полиці, а чедер або пармезан – на нижній.

Регулярно перевіряйте термін придатності молочних продуктів і намагайтеся вживати їх доти, доки вони не зіпсувалися. Рекомендується пам’ятати, що така їжа відрізняється обмеженим часом зберігання. Для зручності розміщуйте сметану, сир або молоко ближче до передньої частини полиць, щоб з’їсти їх у першу чергу.

Використання герметичного пакування

Вона захищає їжу від зовнішніх чинників. Це може бути вплив:

  • повітря;
  • вологи;
  • сторонніх запахів,

Повітря провокує розмноження бактерій і цвілі. Герметична упаковка мінімізує контакт їжі з ним, сповільнюючи розвиток мікроорганізмів.

Молочні продукти здатні поглинати запахи з навколишнього середовища. Правильно підібрана тара запобігає цьому, зберігаючи натуральний аромат і смак.

Сир і йогурт можуть втрачати вологу і висихати в неправильних умовах. Упаковка з герметичною кришкою зберігає потрібну консистенцію.

Використовуйте контейнери, пакети або плівку, спеціально призначені для зберігання їжі. Для молока і вершків підходять пластикові або скляні бокси з кришками, що щільно закриваються. Для сиру можна використовувати плівку для продуктів або спеціальні обгортки з вощанки.

Сир або глазуровані сирки спочатку упаковані в негерметичну тару. Після відкриття їх необхідно перемістити в іншу. Для цього можна використовувати чисті пластикові або скляні контейнери з кришками, що щільно закриваються. Якщо переливаєте йогурт або молоко в іншу тару, не забудьте написати дату відкриття. Дотримання правил зберігання молочних продуктів допоможе довше насолоджуватися свіжою та корисною їжею.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 18:17:07