Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати тунця: 5 рецептів і варіантів приготування

Як приготувати тунця – цю інформацію шукають багато користувачів інтернету. І не дарма!

Тунець – одна з тих морських риб, яка вже давно завоювала серця гурманів своїм неповторним смаком і корисними властивостями.

Цей морський мешканець є не лише основою незабутніх страв, а й має велике значення для здорового харчування.

Зараз дивляться

Як приготувати тунця, щоб він був соковитим

Рецептів як приготувати тунця безліч. І всі вони варті уваги.

Сьогодні розкажемо як приготувати тунця на пательні, в духовці, на грилі, запекти з овочами та зробити тартар.

Щоб тунець був соковитим, не залежно від способу приготування, важливо дотримуватися часу приготування. Якщо готувати цю рибу довше рекомендованого часу, отримаємо суху та не дуже смачну страву.

У чому користь тунця

Тунець є відмінним джерелом високоякісного білка, який необхідний для росту та розвитку м’язів та клітин. Він містить значну кількість Омега-3 жирних кислот, які підтримують здоров’я серця і мозку. Багатий на вітаміни та мінерали, такі як В12, Д і селен, які важливі для здоров’я кісток та роботи нервової системи.

Порція тунця має невисоку кількість калорій, що робить його ідеальним вибором для тих, хто слідкує за вагою.

Як приготувати тунця в духовці

Інгредієнти на 4 порції:

  • тунець – 4 стейки (800 г)
  • цибуля (бажано біла) – 1 шт.
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • сік лимона – 3 ч. л.
  • сіль, суміш перців – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Стейки тунця промиваємо та обсушуємо.
  2. Цибулю чистимо, миємо та нарізаємо тонкими півкільцями.
  3. Сіль перемішуємо з перцем і натираємо стейки.
  4. Підготовлюємо 4 шматки фольги та викладаємо на неї рибу.
  5. Потім розкладаємо цибулю. Поливаємо стейки тунця соєвим соусом та оливковою олією.
  6. Загортаємо рибу у фольгу, викладаємо на деко і запікаємо у духовці за 170 °С 20 хвилин.
  7. Фольгу відкриваємо і запікаємо рибу ще 25 хвилин.
  8. Поливаємо рибу соком лимона і подаємо до столу.

Як приготувати тунця на сковороді

Інгредієнти:

  • тунець – 1 тушка (800 г)
  • суміш спецій для риби (з сіллю) – 2 ч. л.
  • часник – 1-2 зубки
  • борошно для панірування
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Рибу миємо, чистимо, видаляємо зайве та нарізаємо.
  2. Потім натираємо її сумішшю перців і залишаємо на 15 хвилин.
  3. Шматки тунця паніруємо і борошно.
  4. Смажимо у сковороді на розігрітій олії з кожного боку приблизно по 4 хвилини.
  5. Смажену рибу викладаємо в миску, посипаємо подрібненим часником та перемішуємо. Смачного!

Рецепт тунця з овочами

Інгредієнти:

  • тунець (нарізаний на шматки) – 1 кг
  • овочева суміш (стручкова квасоля, кукурудза, солодкий перець, брокколі) – 400 г
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль, перець, приправа для риби – до смаку

Приготування:

  1. Овочеву суміш викладаємо у сковороду з розігрітою олією (1 ст. л.) і готуємо близько 10 хвилин.
  2. Форму для запікання застеляємо фольгою і викладаємо овочі.
  3. Рибу натираємо сумішшю солі, перцю та приправи до риби та викладаємо поверх овочів.
  4. Поливаємо рибу олією (2 ст. л.) та соком лимона.
  5. Запікаємо у духовці за 170 °С 15 хвилин.

Тартар з тунця

Інгредієнти:

  • філе тунця – 100 г
  • авокадо – 50 г
  • оливкова олія – 1 ст. л.
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • кунжут, зелена цибуля – до смаку

Приготування:

  1. Рибу миємо холодною водою, злегка обсушуємо та переглядаємо, щоб не було кісточок. Нарізаємо маленькими кубиками.
  2. Поливаємо рибу заправкою з оливкової олії, соку лимона та соєвого соусу.
  3. М’якоть авокадо нарізаємо тонкими слайсами або кубиками.
  4. На середину тарілки для подачі ставимо форму-кільце і викладаємо у неї авокадо.
  5. Потім розкладаємо нарізану рибу і злегка притискаємо.
  6. Форму обережно знімаємо. Прикрашаємо страву підсушеним кунжутом та нарізаною зеленою цибулею.

Як приготувати тунця на грилі

Інгредієнти:

  • філе тунця – 1 кг
  • соєвий соус, бальзамічний оцет, оливкова олія – по 2 ст. л.
  • суміш солі та меленого чорного перцю (1:3) – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Підготовлене філе тунця нарізаємо шматками однакового розміру.
  2. Потім поливаємо рибу сумішшю соєвого соусу з бальзамічним оцтом і олією. Залишаємо за кімнатної температури маринуватися близько 20 хвилин.
  3. Шматки риби промокаємо паперовим рушником і натираємо сумішшю спецій.
  4. Готуємо на решітці гриля по 40-50 секунд з кожного боку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-04 18:10:29