Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати смачну паску вдома: рецепт від Андрія Ковальського

Паска – найважливіша страва на великодньому столі. Багато людей не займаються випіканням пасок у домашніх умовах, адже це – досить важкий і довгий процес.

Однак ведучий Андрій Ковальський запевняє, що приготування паски – не така вже й енергозатратна справа. Він поділився власними секретами паски – у матеріалі Фактів.

Смачна паска: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Зараз дивляться

  • 1 кг борошна;
  • 60 г живих дріжджів;
  • 2 склянки молока;
  • 200 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 8 жовтків;
  • 4 яєчні білки;
  • 300 г вершкового масла;
  • 150-200 г родзинок;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. коньяку;
  • цедра лимона.

Як приготувати смачну паску:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару – з половини просіяного борошна, двох склянок молока і дріжджів. Цю масу накриваєте і відправляєте в тепле місце години на три.
  2. Коли опара підійде, додаєте до неї розтерті з цукром жовтки (і ванілін, за бажанням), сіль і цедру лимона. Добре перемішуєте і додаєте решту борошна та збиті в піну білки.
  3. Вимішуєте тісто, доки воно не перестане прилипати до рук. Далі додаєте розтоплене масло, промиті родзинки і коньяк. Накриваєте – і в тепле місце!
  4. Приблизно через годину-півтори тісто підійде – збільшиться удвічі в об’ємі. Потім його потрібно вимісити, поділити на порції (для середньої паски – грам 300 тіста, для дитячої (маленької) – 100 г).
  5. Чекаємо, доки пасочка красиво вилізе з формочки, змащуємо збитим яйцем – і в духовку за температури 180-200 градусів на 30-50 хв (все залежить від розміру).
  6. Якщо потім будете прикрашати глазур’ю, то змащувати паски яйцем не обов’язково. Але одразу після випікання потрібно посипати їх цукровою пудрою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-29 17:40:22