Як приготувати рис з овочами: рецепт на сковороді
Рис з овочами – це не лише смачно, але й дуже просто! Ця страва стане чудовим гарніром або навіть основною стравою для тих, хто прагне харчуватися здорово.
Як приготувати рис з овочами смачно та просто – читайте в нашому матеріалі.
Рис з овочами: рецепт
Залежно від спецій та додатків, страва може набути різноманітних смакових акцентів – від ніжного до насиченого східного аромату. Її можна готувати з будь-яким набором овочів, що є під рукою, що робить рис з овочами не тільки смачним, але й дуже зручним варіантом.
Інгредієнти:
- 1 склянка рису
- 2 морквини
- 1 цибулина
- 1 склянка броколі (можна використовувати свіжу чи заморожену)
- 1 склянка зеленого горошку
- 2-3 ст. л. олії (оливкової або соняшникової)
- 2 склянки води чи бульйону
- сіль, перець, спеції – до смаку
Приготування:
- Моркву почистьте та наріжте кубиками. Цибулю дрібно наріжте. Якщо використовуєте свіжу броколі, розділіть її на невеликі суцвіття.
- Розігрійте глибоку сковороду з олією. Додайте цибулю і смажте її до прозорості.
- Потім додайте моркву і готуйте 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
- Додайте гарно промитий рис до овочів і перемішайте. Це допоможе зернам увібрати аромат олії та овочів.
- Влийте 3 склянки води чи бульйону, посоліть, поперчіть, посипте спеціями та доведіть до кипіння.
- Сковороду накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин, зменшивши вогонь.
- Додайте у сковороду з рисом броколі та зелений горошок. Перемішайте і готуйте ще 5-7 хвилин під кришкою, доки овочі стануть м’якими, а рис – повністю готовим.
- Перед подачею рис з овочами можна посипати зеленню.
Щоб рис з овочами став ще смачнішим, спробуйте додати такі спеції:
- Куркума – для гарного золотистого кольору та ніжного аромату.
- Білий мелений перець – для легкого пікантного смаку.
- Часник гранульований – для аромату.
- Італійські трави (базилік, орегано, чебрець) – для середземноморської нотки.
- Паприка – для солодкуватого смаку та апетитного кольору.
- Мелена зіра (кумин) – для легкого горіхового аромату та східного акценту в страві.
Тепер ви знаєте, як приготувати рис з овочами в домашніх умовах. Якщо хочете зробити страву ще кориснішою, використовуйте нешліфований рис чи додайте трохи кіноа чи булгуру. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-20 11:51:00