Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати печиво Грибочки: найкращий рецепт та поради


Печиво Грибочки – це не лише смачно, а й дуже красиво! Цей рецепт допоможе вам створити справжні грибочки, які стануть прикрасою святкового столу чи чудовим подарунком. А ми додамо декілька порад, щоб це неймовірне печиво мало ідеальний вигляд.

Печиво Грибочки: рецепт

Щоб шапочки були максимально схожими на справжні гриби, можна зробити невеликі тріщини на поверхні перед випіканням, натиснувши виделкою. Якщо хочете, щоб ваші грибочки були ще більш оригінальними, додайте у тісто трохи какао для ніжок.

Інгредієнти на 17 шт.:

  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 90 г сметани
  • 110 г цукру
  • 340 г борошна
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • дрібка ваніліну
  • дрібка солі
  • 2 ч. л. маку
  • 100 г чорного шоколаду
  • 50 г білої глазурі або розтопленого білого шоколаду.

Як приготувати печиво Грибочки:

  1. Для тіста у мисці змішайте цукор, розм’якшене вершкове масло, сіль, сметану, ванілін і яйце. Збийте масу міксером чи вінчиком до однорідності.
  2. Просійте борошно разом із розпушувачем. Поступово введіть до рідкої суміші, замішуючи м’яке еластичне тісто.
  3. Розділіть тісто на 34 рівні частини: 17 шапочок вагою приблизно по 25 г та 17 ніжок вагою по 15 г. Сформуйте кульки для шапочок і циліндри для ніжок. Викладіть на тарілку і помістіть в холодильник на 40 хвилин.
  4. Спочатку викладіть ніжки на деко, застелене пергаментом. Випікайте у розігрітій духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Потім випікайте шапочки за такою ж температурою 15 хвилин. Щойно дістанете їх із духовки, зробіть у кожній шапочці невелике заглиблення ножем.
  6. Розтопіть шоколад на водяній бані чи в мікрохвильовці. В кожне заглиблення шапочки покладіть трішки шоколаду, а верхній край ніжки також змастіть ним. З’єднайте ніжку з шапочкою, трохи притиснувши, щоб закріпити. Дайте шоколаду застигнути.
  7. Занурте ніжки в глазур чи в розтоплений білий шоколад, а кінчики ніжок – у мак. Викладіть на пергамент і дайте повністю охолонути.
  8. Опустіть шапочки в рідкий чорний шоколад, щоб вони повністю покрилися.
  9. Викладіть готове печиво грибочки на тарілку і залиште в холодильнику на 1 годину.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Спробуйте цей рецепт, і ви переконаєтеся, що створення таких солодощів – це не лише просто, а й неймовірно цікаво. Ця випічка точно сподобається і дітям, і дорослим!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-22 15:25:00