Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати кролика в духовці: рецепт ніжного м’яса

Сьогодні здорове харчування стає не просто модою, а невід’ємною частиною життя багатьох сімей. Однією з популярних дієтичних страв є білі сорти м’яса.

Кролик – ідеальний вибір для тих, хто прагне підтримувати фігуру, адже продукт  містить багато білків і мінімальну кількість жирів. А приготовлений у ніжному гірчично-вершковому соусі він може стати чудовим доповненням до будь-якого святкового столу.

Як правильно приготувати надзвичайно смачного кролика в духовці – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Як приготувати кролика в гірчично-вершковому соусі в духовці

Інгредієнти

  • тушка кролика – 1 кг
  • ріпчаста цибуля – 400 г
  • біле сухе вино – 200 г
  • вершки (20 %) – 200 г
  • вода або курячий бульйон – 300 г
  • гірчиця в зернах – 3 ст. л.
  • розмарин – 2 гілочки
  • зелень петрушки – пів пучка
  • сіль, чорний мелений перець
  • оливкова олія для смаження

Приготування

  1. Тушку кролика розділити на порційні шматки.
  2. Цибулю очистити і порізати соломкою.
  3. Потім у великій, глибокій сковорідці обсмажити цибулю на оливковій олії до прозорого стану (цибуля має добре розм’якнути).
  4. До цибулі додати кролика і, періодично помішуючи, смажити на середньому вогні, поки кролик трошки не зарум’яниться. Після цього додати вино і дати йому випаруватись.
  5. Потім у пательню налити воду або курячий бульйон,  додати гілочки розмарину, посолити, поперчити, накрити кришкою і на малому вогні тушкувати до м’якості кролика, приблизно 50 хв.
  6. Після цього додати гірчицю, вершки, перемішати, накрити кришкою та поставити в розігріту до 150 С духовку на 15-20 хв.
  7. Перед подаванням на стіл притрусити зеленню петрушки. Кролик, тушкований в гірчично-вершковому соусі, готовий.

Джерело: Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-01 15:51:42