Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати кальмари: покроковий рецепт і секрети приготування

Кальмари – це смачний та корисний дієтичний морепродукт з якого можна приготувати безліч страв. Їх можна смажити, тушкувати, маринувати та запікати.

Щоб кальмари вийшли м’які та соковиті, треба знати як правильно вибирати, чистити та важливі правила приготування.

Як правильно готувати кальмари

  • Кальмари продають замороженими: тушки, кільця або філе. Радимо купувати саме не очищені тушки. Чому саме їх? Очищені кальмари можуть бути оброблені хімічними речовинами, в той час, як неочищені не піддаються цій обробці. А ще неочищені невеликі тушки, як стверджують експерти, смачніші та соковитіші. Якісні заморожені тушки кальмарів мають бути кремового, а не білого кольору.
  • Розморожуємо кальмари за кімнатної температури. Потім чистимо їх так: викладаємо тушки в миску і заливаємо окропом. Через хвилину виймаємо і чистимо всередині та зовні. Потім промиваємо холодною водою.
  • Як правильно варити кальмари? Тут все просто! У каструлю вливаємо воду (приблизно 1 л на 3 тушки) та доводимо її до кипіння. Викладаємо в окріп підготовлені кальмари і варимо, після закипання води, не більше 1 хвилини. Важливо не переварити, бо вийдуть вони “гумові” та не смачні.

Тепер, коли ми вже знаємо як правильно вибрати, чистити та готувати кальмари, варто приготувати смачну страву.

Як приготувати кальмари на сковороді

За цим рецептом у нас вийдуть неймовірно апетитна та соковита страва.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • кальмари (тушки) – 3 шт.
  • цибуля фіолетова – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста або біла – 1 шт.
  • вершки не жирні або сметана – 300 мл
  • олія – для смаження
  • морська сіль, мелений чорний перець, гранульований часник – до смаку

Приготування:

  1. У глибокій сковороді смажимо до готовності на олії нарізану кільцями або напівкільцями цибулю.
  2. Підготовлені тушки нарізаємо кільцями та викладаємо до цибулі.
  3. Додаємо вершки або сметану, усі спеції до смаку та гарно перемішуємо.
  4. Страву доводимо до кипіння і готуємо не більше 1 хвилини.
  5. Апетитні кальмари на сковороді готові. Подайте з картопляним пюре. Смачного.

Перед подачею до столу страву можна посипати тертим сиром.

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-19 18:16:36