Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати чіа-пудинг: три рецепти

Насіння чіа – це справжній суперфуд і лідер за вмістом нутрієнтів. Це насіння містить велику кількість кальцію, калію та заліза. Також чіа багате на омегу-3, незамінні кислоти, антиоксиданти, білки та клітковину.

Крім того, вживання чіа забезпечує профілактику серцево-судинних та онкологічних захворювань, блокує запальні процеси в організмі, нормалізує стан нервової системи, зменшує ступінь тривожності та підвищує активність мозку.

Ба більше, чіа покращує метаболізм і допомагає знизити вагу. Це насіння можна додавати у різноманітні страви, проте найпопулярніша – чіа-пудинг.

Зараз дивляться

Пудинг з насіннями чіа – ідеальний варіант здорового сніданку або повноцінного збалансованого перекусу.

Якщо ви ще не куштували цей десерт, Факти ICTV підготували для вас кілька смачних рецептів чіа-пудингу, які точно не залишать вас байдужими!

Чіа-пудинг – рецепт на кокосовому молоці

Фото: Depositphotos

Це ідеальний варіант для вегетаріанців, які не вживають їжу тваринного походження. Для приготування чіа-пудингу на кокосовому молоці, вам знадобиться:

  • насіння чіа – 4-5 ст. л.;
  • кокосова стружка – 2 ст. л.;
  • кокосове молоко – 300 мл;
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.;
  • кленовий сироп – 2 ст. л.

Приготування: 

  1. Змішайте в невеликій мисці насіння чіа, кленовий сироп, екстракт ванілі та молоко.
  2. Дайте суміші постояти 10-15 хв. Вона має загуснути. Якщо цього не трапилося, залиште пудинг у холодильнику, поки він не стане достатньо густим!
  3. Перед подаванням ретельно перемішайте суміш та перекладіть її в склянку або банку.
  4. Зверху на чіа-пудинг викладіть кокосову стружку, також можна додати ягоди чи фрукти.

Чіа-пудинг – рецепт на кефірі

Чіа-пудинг

Фото: Depositphotos

Великий плюс чіа-пудингу – його можна готувати з будь-яких комбінацій фруктів, овочів, ягід. Аби приготувати пудинг на кефірі, вам знадобиться:

  • кефір – 1 склянка;
  • фрукти чи ягоди (на ваш смак) – 1 склянка;
  • насіння чіа – 5 ст. л.;
  • підсолоджувач – 1 ст. л.

Якщо ви полюбляєте пікантні смаки, можна додати лимонний сік, м’яту, мелісу чи корицю.

Приготування:

  1. Насипте у склянку насіння чіа та залийте його кефіром.
  2. Додайте підсолоджувач і ретельно перемішайте.
  3. Накрийте склянку харчовою плівкою та залиште пудинг у холодильнику на 15 хв.
  4. Згодом дістаньте чіа-пудинг та ще раз перемішайте.
  5. Знову поставте пудинг у холодильник на 2-4 год.
  6. Після цього прикрасьте його ягодами і фруктами та насолоджуйтеся!

Рецепт чіа-пудингу з йогуртом

Чіа-пудинг

Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • натуральний йогурт – 200 г;
  • насіння чіа – 3 ст. л.;
  • свіжі ягоди чорниці та ожини – по 1/4 ст. л.;
  • мед (за бажанням) – 2 ст. л.;
  • мелена кориця – 1/2 ч. л.;
  • ванільний екстракт – 1/2 ч. л.;
  • жменя мигдалю (смаженого та нарізаного скибочками).

Приготування:

  1. Змішайте йогурт та 1/4 склянки чорниці в блендері.
  2. Вилийте готову масу в окрему миску.
  3. Додайте насіння чіа, мед, корицю, екстракт ванілі. Добре усе перемішайте.
  4. Залиште пудинг на 10-15 хв, потім знову перемішайте, аби розбити грудочки.
  5. Перекладіть чіа-пудинг у тарілку та залиште охолоджуватися протягом 2 год або на ніч.
  6. Перед вживанням прикрасьте пудинг ожиною, чорницею та смаженим мигдалем.

Чому чіа-пудинг не починає густіти?

Щоб чіа-пудинг почав густішати, необхідно правильно виміряти співвідношення між насінням та рідиною (молока, йогурту чи кефіру), а також дати насінням час. Чіа має збільшити свій обʼєм і набухнути.

Якщо чіа-пудинг не густішає, причиною може бути недостатня кількість насіння. Зазвичай рекомендують використовувати близько три-чотири столових ложок чіа на одну склянку рідини.

Також важливо дати насінню час “настоятися”. Готовий пудинг має простояти в холодильнику щонайменше 2-3 годин, або й усю ніч.

Якщо ваш пудинг все одно залишається рідким, радимо додати ще кілька столових ложок чіа-насіння та дати йому час постояти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-01 22:44:11