Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати бігос по-українські | Здоров’я

Бігос – це страва на кшталт печені. Лише в бігосі замість картоплі додається квашена капуста. Смак м’яса від цього стає напрочуд ароматним та насиченим. Шеф Євген Клопотенко пропонує приготувати бігос за своїм рецептом – з м’ясом курки, гречкою та пряною зірою. На приготування витрачається всього пів години часу.

Як приготувати бігос по-українськи

Інгредієнти:

  • 2 шт. курячого філе
  • 300 г гречки
  • 300 г квашеної капусти
  • 600-700 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. зіри
  • сіль і перець до смаку

Приготування:

Зараз дивляться

  1. Помийте куряче філе і зачистьте його від плівок та зайвого жиру. Наріжте на однакові шматочки.
  2. Перекладіть шматочки курки у форму для запікання з високими бортиками. Розподіліть по формі.
  3. Зверху покладіть квашену капусту.
  4. Всипте в форму гречану крупу і акуратно розподіліть її по ємності.
  5. Вершкове масло охолоджене наріжте маленькими кубиками та розкладіть продукт по гречці.
  6. Розподіліть шматочки масла між інгредієнтами, змащуючи за одним і краї форми. Духовку розігрійте до  220 градусів.
  7. Влийте в форму води, додайте 1 ч. л. зіри, посоліть і поперчіть до смаку.
  8. Поставте бігос у духовку та запікайте 20-30 хвилин. Готову страву вийміть та перемішавши всі інгредієнти, подавайте до столу.

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-15 11:33:58