Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як приготувати баклажани з перцем на зиму: рецепт


Баклажани з перцем на зиму – ідеальний спосіб зберегти частинку літнього чи осіннього врожаю. Адже цього року вродило рясно!

Домашня консервація, як відомо, довго не затримується, тому краще зробити побільше баночок, щоб вистачило до наступного сезону. Спробуйте приготувати. Усім неодмінно сподобається!

Баклажани містять багато клітковини та корисних речовин, що позитивно впливають на травлення та знижують рівень холестерину в крові. Цей факт робить таку заготівлю не лише смачною, але й корисною.

Зараз дивляться

Як закрити баклажани з перцем на зиму – читайте в матеріалі.

Баклажани з перцем на зиму: рецепт

Перець чилі варто класти з обережністю, враховуйте, що коли заготівля постоїть, її смак набуде більшої гостроти та насиченості.

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг
  • болгарський перець – 1 кг
  • часник – 3 головки, пропущені через прес
  • перчик чилі – до смаку

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для маринаду:

  • томатна паста – 0,5 л (краще використовувати домашню, рецепт тут)
  • цукор – 500 г
  • сіль – 2 ст. л. чи до смаку
  • олія – 500 мл (чи менше, залежно від ваших вподобань)
  • оцет – 250 мл

Рецепт баклажанів з перцем на зиму

  1. Баклажани миємо та нарізаємо тонкими кружальцями чи напівкружальцями. М’якоть солодкого перцю нарізаємо соломкою.
  2. Почищені зубки часнику пропускаємо через прес. Збивати їх блендером не можна. Нам потрібен мелений часник, а не часникова кашиця.
  3. Баклажани викладаємо у киплячу воду і варимо близько 8 хвилин. Це зручніше робити порціями. Після варіння викладаємо їх на друшляк та обдаємо холодною водою. Це варто зробити, щоб баклажани зберегли свою форму.
  4. Усі продукти для маринаду поєднуємо у каструлі та доводимо до кипіння. Викладаємо нарізаний перець. Варимо 10 хвилин.
  5. Потім у маринад з перцем додаємо баклажани та нарізаний перець чилі. Усе разом доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин.
  6. Нашу гарячу овочеву заготівлю розкладаємо у стерилізовані банки та стерилізуємо півлітрові банки близько 12 хвилин; літрові банки – 17-20 хвилин. Це важливий етап, який забезпечує довготривале зберігання консервації.
  7. Баклажани з перцем на зиму відразу закатуємо, перевертаємо, охолоджуємо та переносимо на зберігання.

Цей апетитний салат гарно поєднується з м’ясними стравами, картоплею, а також й просто може бути самостійною закускою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-19 17:54:29