Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як правильно заморозити Олів’є | Здоров’я

Практично завжди на святковому столі залишається якась кількість Олів’є. Що робити, якщо салат не доїли, і як правильно його заморозити, читайте в матеріалі Фактів ICTV. 

Чи можна заморозити Олів’є

Салати, що містять м’ясо та морепродукти, рекомендується готувати заздалегідь і додавати соуси безпосередньо перед подачею. Майонез та інші соуси не є консервантами, як вважають багато господинь. Навпаки, вони сприяють розвитку патогенної мікрофлори, що призводить до швидкого псування страви. 

Салат Олів’є, заправлений заздалегідь, зберігатиметься значно менше часу. Тому одразу виставляти велику кількість салату на стіл не рекомендується. Краще просто підготувати інгредієнти та зберігати їх у холодильнику, змішуючи та заправляючи їх перед подачею. 

Зараз дивляться

Незаправлений Олів’є можна зберігати в холодильнику 1-2 доби за температури від 0°C до +3°C у скляному або керамічному посуді. Заправлений же салат може зберігатися від 9 до 12 годин за температури від -2°C до +2°C.

Рекомендується зберігати страву на нижній полиці холодильника і загорнути контейнер для зберігання харчовою плівкою. Але краще все-таки її заморозити.

Як правильно заморозити Олів’є

Правильне заморожування салату вимагає розділення кожного інгредієнта в окремі ємності, оскільки не всі складові салату придатні для заморожування. Наприклад, майонез, огірки, зелень, яблука та цибулю краще не заморожувати, як і варену ковбасу.

Однак яловичина та куряча грудка добре переносять процес заморожування. Яйця також не підходять для заморозки, оскільки смак білка може змінитися. Можна просто зварити яйця заздалегідь, їх можна зберігати в холодильнику до двох діб.

Для правильного заморожування Олів’є зварені овочі кімнатної температури слід помістити в холодильник. А потім зробіть таке:

  1. Наріжте овочі кубиком і помістіть їх у контейнер або зіп-пакет. 
  2. Розподіліть рівномірно продукти, щоб вони заморожувалися швидко.
  3. Наріжте м’ясо (курячу грудку, яловичину або язик) і розмістіть тонким шаром у пакеті або контейнері, але окремо від овочів. 
  4. Помістіть заготовки негайно в морозилку.
  5. Перед подачею продукти попередньо розморозьте в холодильнику і додайте інші інгредієнти. 

Для довгострокового зберігання олів’є потрібно змішувати тільки необхідну кількість продуктів на цей момент. За правильної підготовки заморожені картопля і морква можуть зберігатися до двох місяців, а готове м’ясо і зелений горошок збережуть свої властивості до пів року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-02 19:41:57