Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як правильно варити перепелині яйця – поради та інструкція

Перепелині яйця – не лише смачний інгредієнт страви, а й цінне джерело багатьох корисних речовин. Але, на жаль, їх приготування може стати справжнім випробуванням, якщо не дотримуватися правильної техніки. У цьому матеріалі ми розкажемо, як варити перепелині яйця так, щоб вони легко чистилися, та як домогтися ідеального результату.

Важливе правило – завжди обирайте свіжі перепелині яйця. Свіжість гарантує безпеку харчування. Щоб перевірити свіжість перепелиного яйця, необхідно знати його вагу. Тож кухонні ваги нам в поміч. Середня вага перепелиного яйця – 10-12 г. Якщо яйце має меншу вагу, значить воно частково усохло і, звісно, не свіже.

Як правильно варити перепелині яйця

  1. У невелику каструлю викладаємо перепелині яйця. Вливаємо води стільки, щоб яйця були повністю покриті.
  2. Обов’язково додаємо у воду сіль (1 ч. л. солі на 0,5 л води).
  3. Після закипання води вогонь зменшуємо до середнього і варимо до досягнення бажаного результату.
  4. Потім гарячу воду з каструлі зливаємо. Заливаємо яйця холодною водою і залишаємо на 5-10 хвилин.

Скільки варити перепелині яйця

Перепелині яйця готуються швидше, ніж курячі. Для досягнення середньої твердості жовтка, варимо 1-2 хвилини. Щоб жовток був повністю зварений, час варіння – 2-3 хвилини. Важливо зазначити, що вказаний час відміряємо після закипання води.

Зараз дивляться

Як правильно чистити перепелині яйця

Щоб перепелині яйця гарно чистилися, ми зробили все можливе. По-перше, при варінні додали сіль. По-друге, приготовлені яйця залили холодною водою.

Вибираємо будь-який спосіб чистки перепелиних яєць і все обов’язково вийде.

Спосіб 1

Яйця викладаємо на чисту тверду поверхню і, трішки притиснувши пальцями, катаємо їх по поверхні. Шкарлупа потріскається і легко зніметься.

Спосіб 2

Перепелині яйця викладаємо у скляну банку, накриваємо кришкою і трішки трясемо її. Потім чистимо яйця звичайним способом, акуратно підхопивши в одному місці.

Спосіб 3

Зливаємо холодну воду з каструлі з яйцями і трясемо її. Потім знову вливаємо воду в каструлю з яйцями і залишаємо на декілька хвилин. Воду зливаємо, яйця чистимо звичайним способом.

Отже, варіння та чищення перепелиних яєць процес зовсім не складний. Дотримуємося правил і насолоджуйтеся бездоганним результатом.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-05 11:57:40