Україна і світ

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Кожна господиня має свій рецепт паски до Великодня. А ось прикрашають їх більшість, покривши білою глазур’ю та різнобарвною посипкою. Однак, проявивши трохи фантазії, можна надати навіть такій традиційній випічці оригінальний святковий вигляд.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Рецепт цукрово-білкової глазурі для пасок

Вам знадобиться:

  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1-2 білка яйця
  • 1 чайна ложка лимонного соку (можна замінити 10ю краплями розведеної лимонної кислоти)

Як приготувати глазур для паски

  1. Збиваємо білки і лимонний сік в міксері.
  2. Потім поступово додайте цукрову пудру, поки у вас не вийде густа маса.
  3. Після того як глазур буде готова, нею відразу ж потрібно покрити паски.
  4. При цьому не обов’язково весь паску покривати глазур’ю, а просто зробити напис або візерунок.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Паска з одноколірної посипкою виглядає дуже стильно. Виберіть кілька різних прикрас. Наприклад, цукрові перлини і білу карамельну посипання. Прикрасьте паску, довільно чергуючи ці прикраси.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Для прикраси паски можна також скористатися готовими кондитерськими прикрасами або ж самим зробити марципанові чи кремові квіти: фіалки, нарциси, гілочки верби. Як варіант – живі квіти.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

А традиційну білково-цукрову глазур зробіть не білою, а кольоровою за допомогою харчових барвників або ягідного соку.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Також поверх глазурі можна зробити візерунки з шоколаду. Для цього розтопіть на водяній бані темний шоколад, дайте трохи охолонути, його в кондитерський мішок – і фантазуйте.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Сухофрукти і горіхи, цукати з цитрусових і мармелад виглядатимуть на пасці не менше оригінально.

Як зробити цукати:

  • наріжте часточками дрібний апельсин або мандарин,
  • покладіть у невеликий сотейник 0,5 склянки цукру,
  • додайте одну ложечку води,
  • розтопіть цукор на маленькому вогні,
  • тримайте, поки розтоплений цукор не стане світло-жовтого кольору,
  • викладіть у сотейник часточки цитрусових і готуйте, перевертаючи їх, поки дольки не карамелізуються,
  • перекладіть їх на тарілку, дайте повністю охолонути,
  • прикрасьте отриманими цукатами покриту глазур’ю паску.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Верхівку паски можна прикрасити буквами ХВ, виліпив їх із того ж тіста, яке використовувалося для випічки. Щоб букви трималися на поверхні, змастіть їх яєчним жовтком. Зверху їх можна так само промазати жовтком, щоб вони блищали після випічки.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Вищий пілотаж – багатоярусний паску в формі церкви з куполами.

Як оригінально прикрасити паску і приготувати глазур

Читайте новини на нашій Facebook-сторінці  та приєднуйтесь до нашої  Facebook-групи

Джерело ФАКТИ. ICTV
24.04.2019

Close