Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як організувати новорічний корпоратив під час війни 2024

Багато хто не має живого спілкування з колегами, адже через війну вимушено працює онлайн. Все це погано впливає на психологічний стан та продуктивність. Може, час розслабитися та влаштувати корпоратив перед Новим роком? Але тут багатьох зупиняє побоювання, чи доречні святкування наразі.

Чи варто проводити зустріч та як її краще організувати – Факти ICTV розпитали фахівців з командотворення Questoria від Q-team.

Співробітникам через стрес війни все важче сфокусуватися на результаті та дисципліні виконання робочих завдань, також люди скаржаться на психологічний стан. Це відзначають HR та керівники близько 100 компаній, яких у 2023 році опитала Questoria від Q-team.

Зараз дивляться

– Майже 52% співробітників відповіли, що найбільшою проблемою у 2023 році у командах є недостатній фокус співробітників на результат та дисципліна виконання. 45% скаржаться на психологічний стан через травми війни, що знижує ефективність, – кажуть фахівці.

Чи варто проводити корпоратив під час війни

Порівняно з минулим роком відсоток компаній, які збираються проводити тимбілдінг, виріс з 50% до 74%. А це говорить про те, що люди скучили за спілкуванням, їм потрібна емоційна розрядка та теплота святкування.

Фото: Questoria від Q-team

Тож для підтримки продуктивності, психологічного стану, залученості співробітників, подаруйте їм можливість зібратися разом та видихнути перед початком нового робочого року.

Який формат івентів на часі?

Онлайн, офлайн чи гібрид (поєднання живої зустрічі з інтернет-спілкуванням) обрати для корпоративу?

Згідно з опитуванням, дуже багато команд хочуть побачитися, обійнятися та поспілкуватися, дивлячись один одному в очі, а не через монітор комп’ютера. Але тут, звісно, варто відштовхуватися від обставин, в яких ви працюєте.

Фото: Questoria від Q-team

– Ті, в кого є така можливість – планують живу зустріч. Ті, хто продовжує працювати дистанційно – проводять корпоратив онлайн. І ще цього року став дуже популярний формат гібрид – це коли учасники збираються офлайн та онлайн і за допомогою телемосту проводять вечір разом, – говорять фахівці Questoria від Q-team.

Який новорічний корпоратив організувати

Це повинно бути доречно, ефективно і не викликати хейту. Пропонуємо п’ять безпрограшних варіантів – квіз, церемонія подяки, командо-рольова гра, квесторія та барабанний майстерклас.

Це інтелектуальна вікторина, своєрідна гра. Такий тип івентів стає все більш популярним, цього року за квіз у рамках корпоративу проголосували 46% компаній.

Для організації потрібен просторий зал і великий екран, де будуть з’являтися питання з різних сфер життя. Головне для тем вікторини обирати щось приємне, без асоціацій з війною.

– Зараз є попит на квізи – тут є безліч різних варіантів: “Що? Де? Коли?”, музичний, квіз про ІТ, квіз про корпоративну культуру і багато інших, – кажуть у Questoria від Q-team.

Гра складається з декількох турів, в рамках яких команди одночасно письмово відповідають на запитання і роблять ставки, збільшуючи бали.

Таке святкування дасть людям змогу взаємодіяти та ухвалювати спільні рішення, а також перевірити власні знання і спритність.

  • Церемонія подяки

Це прекрасна можливість підкреслити сильні сторони того чи іншого співробітника та просто подякувати.

Церемонію можна організувати у жартівливій формі або підійти до цього більш серйозно. Головне правило – таку грамоту повинен отримати кожний співробітник.

41% компаній обирають у рамках святкування Нового року саме такий варіант корпоративу.

Командно-рольова гра з зануренням у сюжет, максимально далекий від війни – класний варіант корпоративу. Підходить і для змішаного формату зустрічі.

– В нас такий корпоратив зазвичай супроводжується одним сценарієм гри на всіх учасників, за рахунок цього кожен задіяний в одну історію і ніхто не почувається окремо від команди – ні ті, хто зібрався наживо, ні ті, хто доєднався онлайн, – додають фахівці Questoria від Q-team.

Це різновид командно-рольових квестів, якими можна доповнити корпоратив або використати як повноцінну самостійну програму вечора. Не варто плутати з квест-кімнатами.

– Раніше квесторії були гарним інструментом, щоб познайомити колектив, прокачати цінності. Зараз – це терапія. Як це працює? Як фільм. Ведучий занурює в атмосферу, для цього є коротка передісторія, буклети, у яких біографія героя, хронологія подій (у всіх різна), реквізит. Кожен отримає роль з іншої епохи, свої цілі. І щоб виконати завдання персонажа, треба думати, як персонаж, – кажуть фахівці Questoria від Q-team.

  • Барабанний майстерклас

Гра на барабанах відмінно знімає стрес і допомагає розкрити власну індивідуальність. Подібне заняття можна провести в будь-якому приміщенні. Після його закінчення співробітники зможуть самі зіграти на професійних інструментах простеньку мелодію або навіть скласти гімн вашої компанії.

Які корпоративи зараз точно не на часі?

Під час війни краще не організовувати феєричні корпоративи з концертами, івенти у стилі дорого-багато або алкогольний загул.

Новий рік, бокали

Фото: Pexels

Панельна дискусія, знову тренінги, лекції, семінари, спортивні змагання – варіанти новорічних корпоративів, яких теж варто уникати. Вони не принесуть натхнення співробітникам та не розслаблять їх психологічно.

Як обрати їжу, напої та скільки замовляти

Тут потрібно орієнтуватися на кількість людей та їх побажання. Можна провести опитування серед співробітників. Можливо, люди захочуть простий, затишний кавовий вечір з десертами та легкими канапками або ж більш подовжений варіант застілля з салатами, другими стравами та шампанським.

До речі, не забудьте про новорічний плейліст, адже музика точно подарує святковий настрій вашим співробітникам під час корпоративу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-10 12:18:36