Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як молитися під час Різдвяного посту 2023 року – молитви

Різдвяний піст розпочався 15 листопада і закінчиться 24 грудня. У цей час дуже важливо за можливості очистити свою душу від гріха та переосмислити свої вчинки. Факти ICTV підготували молитви на Різдвяний піст 2023 року, які допоможуть у цьому.

Молитви на Різдвяний піст 2023 року

Господи Боже наш, надіє всіх країв землі й тих, що в морі далеко. Ти призначив святі дні посту і в Старому Заповіті через пророків Твоїх і в Новому – через апостолів і євангелистів. Сподоби ж усіх нас у чистоті час постування провести, віру тверду зберегти й заповіді Твої виконувати у всі дні життя нашого. Благаємо Тебе, Владико Милосердний: пристав до нас ангела Твого, щоб охороняв нас, немічних, у всіх ділах наших, і допомагав нам, щоб ми були слухняні й догоджали Тобі, та щоб сподобилися достойно причаститись святих Твоїх Таїн. Прийми ж, Господи, поклоніння й постування рабів Твоїх (імена) і всім нам подай благословення ради Христа Ісуса, Господа нашого, що з Ним благословенний Ти, з пресвятим, благим і животворчим Твоїм Духом, нині й повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

***

Зараз дивляться

Владико Небесний, почуй же мою молитву. Очисти душу мою грішну, визволи мене від зла непростимого. Прошу Тебе, стань моїм помічником і захисником, а я залишуся вічним слугою Твоїм. Допоможи мені, Боже, і благослови мене. Амінь!

***

Господи, Вседержителю, Боже небесних сил і всякої плоті, що у небесах живеш і на нас смиренних споглядаєш та випробовуєш серця і думки, і те, що є таємне в людині, добре бачиш, бо Ти є безначальне й присносущне світло. Сам, безсмертний Царю, прийми моління наше, яке ми в цей час грішними своїми устами говоримо, на безліч щедрот Твоїх сподіваючись. І прости нам прогрішення наші — ділом, словом чи думкою, свідомо чи несвідомо заподіяні нами, і очисти нас від усякої скверні плоті й духа, сотворивши нас храмом Чесного й Святого Твого Духа. Даруй нам, щоб ми в бадьорості серця й тверезості розуму прожили всю ніч цього життя, очікуючи пришестя світлого й явленого дня єдинородного твого Сина, Господа Бога й Спаса нашого, Ісуса Христа, коли Він зі славою, Суддя всіх, прийде, щоб віддати кожному по його ділах. Нехай не в розслабленні й лінивстві, а в бадьорості та щирій праці ми з’явимось і будемо готовими ввійти з Ним у божественне Царство Його слави, де не вмовкаючий голос тих, що торжествують, і невимовна насолода тих, що оглядають неосяжну доброту лиця Твого, бо Ти єси істинне світло, що освітлює й освячує все, і Тебе оспівує все сотворіння навіки. Амінь.

***

Дякую Тебе, Христе Боже, за те, що наситив нас земними твоїми благами; не визволяй же нас і від Царства Божого, але як серед учнів явився Ти, Спасителю, прийди до нас і спаси нас.

***

Даруй мені, Господи, захист від пересичення й обжерливості, дозволь мені взяти милостиві Твої дари, щоб, скуштувавши їх, я зміцнився духом і тілом і служив би на славу Твою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-16 16:19:34