Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Харчування під час вагітності впливає на ризик розвитку аутизму у дитини – дослідження

Науковці з Шотландії та Норвегії виявили, що деякі види аутизму у дітей пов’язані із раціоном мами під час вагітності.

Що впливає на розвиток аутизму: дослідження

Учені аналізували інформацію про 95 тис. жінок та їх дочок віком до восьми років.

Попередні дослідження вже демонстрували, що на розвиток аутизму у дітей ще в утробі матері впливають дієта, генетичні та екологічні фактори.

Зараз дивляться

Однак вченим не вдавалося знайти причину цього зв’язку.

Як потрібно харчуватися вагітним

З’ясувалося, що жінки, які харчувалися більш здорово (їли овочі, фрукти, горіхи, рибу та цільнозернові продуктів) мали на 22% менше шансів народити дитину із аутизмом.

У майбутніх матерів, які їли продукти із високим вмістом жиру, оброблене м’ясо, безалкогольні напої та рафіновані вуглеводи, була більша імовірність народити дитину із аутизмом.

Дослідження також показало, що у жінок, які під час вагітності дотримувалися здорового харчування, на 24% менше ризиків народити дитину із  соціальними та/або комунікативними проблемами, незалежно від аутизму.

Сильніший зв’язок спостерігався у парах мати/дочка, ніж – мати/син.

Учені припускають, що вплив дієти під час вагітності на розвиток аутизму у дитини пов’язаний з тим, як їжа впливає на ДНК або імунний процес.

Джерело: JAMA Network Open

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 11:25:09