Харчові добавки можуть викликати онкологічні хвороби – дослідження
Здається, БАДи, полівітаміни та харчові добавки мають лише допомагати організму відновлюватися. Проте експерти Killing Cancer Kindly під керівництвом лікаря-онколога Мохаммада Муніба Хана попереджають, що вони здатні підвищувати ризик раку на 30%, тому повинні мати відповідне маркування.
Як БАДи та вітамінні комплекси впливають на організм
Деякий час біодобавки вважалися безпечними для використання. Саме тому мільйони людей приймають БАДИ і полівітаміни, аби покращити стан: подолати стрес, втому, сезонні респіраторні захворювання тощо, але навіть не уявляють, що ризикують здоров’ям.
– Синтетичні пігулки містять дуже високу концентрацію поживних мікроелементів, які значно перевищують потреби середньостатистичної людини, — стверджує лікар.
За його словами, організм не в змозі використати надлишки органічних сполук, які, представляють загрозу для живлення ракових клітин, що виробляються щодня.
Зараз дивляться
Вчений наводить дані досліджень щодо прямого зв’язку між споживанням синтетичних вітамінів і підвищенням випадків раку легенів, простати, кишківника та молочної залози.
Причому ризик є однаковим для всіх дорослих незалежно від того, який спосіб життя вони ведуть: здоровий чи ні. Він додає, що краще їсти природні вітаміни фруктів та овочів, адже вони набагато корисніше для травлення.
Джерело: Daily Record
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-06 16:07:28