Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Віденська паска: рецепт на пів літра молока

Приготуйте на Великдень 2024 віденську паску за перевіреним часом і досвідченими господинями рецептом.

Рецепт віденської паски нескладний, та й інгредієнти для її приготування доступні кожному.

Багато людей плутають віденське тісто з олександрійським. Проте можна відзначити основну відмінність: для приготування віденського тіста потрібно менше яєць. Це і є ключовою різницею між ними.

У віденське тісто на паску, окрім родзинок, можна додати сухофрукти, цукати, горіхи та шоколад.

Великодня віденська паска: рецепт

Інгредієнти для тіста мають бути однакової кімнатної температури. Якщо ви хочете трохи урізноманітнити рецепт, до віденського тіста на паску можна додати трохи куркуми – для приємного жовтого кольору.

Інгредієнти:

  • молоко – пів літра
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 1 кг 600 г (можливо, трішки більше, це залежить від якості борошна)
  • дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • масло вершкове – 250 г
  • цукор – 500 г
  • яйця – 6 шт.
  • сіль – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – 2 ч. л.
  • родзинки – 300 г

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для змащування пасок:

  • яєчний жовток – 2 шт.
  • молоко – 2 ст. л.

Віденське тісто на паску готуємо так:

  1. Для опари дріжджі пересипаємо у миску (обираючи миску, слід враховувати, що опара підходитиме усю ніч), вливаємо 3-5 ст. л. теплого молока та гарно перемішуємо. Потім вливаємо молоко, що залишилося, і ще раз перемішуємо.
  2. Цукор розтираємо з вершковим маслом.
  3. Яйця збиваємо з ванільним цукром.
  4. Вливаємо ці дві суміші до молока з дріжджами.
  5. Миску накриваємо харчовою плівкою і залишаємо у теплі на ніч.
  6. Опару вимішуємо, додаємо сіль і ще раз перемішуємо.
  7. Борошно просіюємо і поступово замішуємо тісто.
  8. Родзинки промиваємо та осушуємо. Додаємо їх до тіста.
  9. Віденське тісто на паску готове. Накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину 30 хвилин, щоб підійшло.
  10. Потім тісто розкладаємо у форми на 1/3 і залишаємо підходити на 30 хвилин.
  11. Жовтки перемішуємо з теплим молоком і змащуємо паски.
  12. Випікаємо віденські паски у духовці за 180°C духовці до готовності. Час випікання пасок залежить від розміру обраних вами форм, зазвичай це 30-50 хвилин.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 17:38:24