Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Великий піст 2024: актуальні тренди вегетаріанського меню

Про це пише PETA.

Норі

Висушені та спресовані в аркуші червоні водорості дуже корисні, оскільки містять клітковину, антиоксиданти та йод. За допомогою норі можна готувати овочеві роли, а подрібнені листи – додавати в салати та супи.

Овочі-фрі

Альтернатива картоплі-фрі – цукіні-фрі, банани-фрі і навіть шампіньйони-фрі. Овочі готуються легко і швидко. Як соус до них можна використовувати несолодкий йогурт, змішаний із лимонним соком, сіллю і перцем.

Зараз дивляться

Веганський пармезан

Так називають харчові дріжджі, які за смаком нагадують сир пармезан. Вони продаються у вигляді порошку або пластівців. Соус на основі харчових дріжджів використовують для надання сирного смаку піці, омлету, пасті, супам.

Ферментовані продукти

Продукти, які чудово доповнюють вегетаріанське та пісне меню – квашена капуста та малосольні огірки. Крім того, ці продукти покращують стан шлунково-кишкового тракту. Також до ферментованих належать кисломолочні продукти.

Зудлс

Назва zoodles походить від zucchini noodles, що означає цукіні локшина. Овочі, нарізані за допомогою овочерізки, використовують у салатах або як альтернативу спагетті. Зудлс можна робити з цукіні, спаржі, буряків, моркви, картоплі та інших овочів.

Вівсянка в банці

Вівсянка під йогуртом із фруктами, горіхами та насінням – дуже смачна страва, що не сходить із топових позицій прихильників здорового меню.

Ми також писали про те, як правильно дотримуватися Великого посту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-18 17:08:19